iAuto apmeklē tehnikas muzeju Maskavā 1.daļa (+ FOTO) 11

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 13.augusts 2018 11:54

iAuto viesojas privātajā Vadima Zadorožnija muzejā Maskavā. Tas ir Krievijā lielākais privātmuzejs, kur uzglabājas vairāk nekā 1000 eksponātu.

Zündapp KS 750

Motocikls tika konstruēts braukšanai īpaši smagos bezceļa apstākļos, bija apveltīts ar paaugstinātas pārgājības īpašībām un labu manevrētspēju. Otrā pasaules kara laikā to piegādāja Rommela F korpusam Āfrikā (tādēļ arī tāds nosaukums), kā arī citām vācu karaspēka daļām. No 1943.gada 18.februāra “Āfrikas” krāsā sāka krāsot visu vācu armijas kaujas tehniku, izņemot Austrumu fronti, kurā motocikli saglabāja tumšpelēko krāsojumu

Zündapp KS 750 tika ražots no 1940.-1948.gadam, pavisam izlaisti 18 695 eksemplāri, motocikla svars – 420 kg, divcilindru dzinējs, 25 Zs, maksimālais ātrums 95 km/h.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

BMW R-12W

1935.gadā BMW radīja divcilindru modeli, kas bija pilnībā piemērots braukšanai pa lauku ceļiem. No 1938.gada BMW to vairs nepārdeva privātpersonām un sāka piegādes armijai. Pateicoties motocikla veiksmīgajai konstrukcijai, R-12W kļuva par vienu no visvairāk izmantotajiem motocikliem vācu armijā.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Automobilis-amfībija Volkswagen Typ-166

Tapis sadarbībā ar Ferdinandu Porše, Typ-166 ((Švimvagen – peldošais auto) tika atzīts par masveidīgāko Otrā pasaules kara amfībiju. Četru gadu laikā tika izlaisti vairāk nekā 15 000 eksemplāru, no tiem 1308 izgatavoja Porsche rūpnīcā Štutgartē.

Vācu peldošais pilnpiedziņas paaugstinātas pārgājības armijas pielietojuma automobilis bija paredzēts Vērmahta un SS daļu vajadzībām. Ūdenī tas kustējās uz priekšu, pateicoties dzenskrūvei un riteņiem.

Typ-166 ražoja no 1940.-1943.gadam, tika izlaisti 15 584 eksemplāri, Swimmwagen bija apgādāts ar 25 Zs motoru, kas ļāva sasniegt maksimālo ātrumu 80 km/h uz sauszemes un 10 km/h ūdenī.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 13.augusts 2018 12:26
10 6 Atbildēt

Visi muzeji kas saistīti ar vates republikām ( Krievija, Baltkrievija, utt) ir neinteresanti. Jo tur visi muzeji ir saistīti tikai ar karu. Pat akvārijā ar zivtiņām peldēs kaut kāda mīna, lai ļaudis neaizmirst. Tā ir, kad valstij nav ar ko citu lepoties.

Lai Vates zeme neizjuktu, nepieciešams : 1) ārējais ienaidnieks, 2) nostaļģija par karu un 3) alkohols.

TML 13.augusts 2018 14:34
9 2 Atbildēt

Kas tev konkrēti nepatīk? - vācu motocikli, čehu Jawa vai unikālā amfībija?

LMT 13.augusts 2018 13:36
4 6 Atbildēt

Cik var iauto dzīt to propagandu!!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti