Indieši cer pieveikt 10 000 km ar askētisko tuktuku (+ foto) 6

 
iAutolv | 22.augusts 2014 8:25

Izmantojot par elektriskās piedziņas transportlīdzekli pārbūvētu motorikšu (tuktuks) divi indieši cer pieveikt 10 000 kilometru garu distanci no Indijas pilsētas Bangaloras līdz Lielbritānijas galvaspilsētai Londonai.

Foto: Trevolta.com

Indiešu inženieris Navīns Rabelli pie projekta strādājis divus gadus. Transportlīdzekļa pamatā ir trīsriteņu Piaggio Ape, kas pārbūvēts tā, lai varētu pārvietoties ar elektrisko piedziņu. Motorikšai iebūvēts elektromotors, kas strāvu saņem no akumulatoru baterijas, ko var uzlādēt no saules baterijām vai pieslēdzoties pie elektrotīkla.

Foto: Trevolta.com

Pietiek tikai uzlūkot askētisko braucamrīku, lai saprastu, ka indiešus gaida nopietns pārbaudījums un šādu pārliecību vēl vairāk pastiprina tehniskie dati: elektromotora jauda – 6,8 ZS, maksimālais ātrums – 40 km/h, attālums, ko var nobraukt ar pilnībā uzlādētām baterijām – aptuveni 85 kilometri.

Foto: Trevolta.com

Tomēr indiešu inženieri un viņa draugu Raulu Kopaku tas nebaida – abi dēkaiņi gatavi izaicinājumam un 10 000 km garo distanci cer pieveikt 100 dienās. Taču pirms tam viņiem jāsavāc ceļojumam nepieciešamie finanšu līdzekļi 23 000 dolāru apmērā, kas jau notiek ar ziedojumu palīdzību interneta vietnē Trevolta.com. 

Foto: Trevolta.com

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kas 22.augusts 2014 11:21
1 0 Atbildēt

viņiem ļaus pārvietoties Eiropā ar ātrumu 40 km/h?

aizejošais 22.augusts 2014 12:23
1 0 Atbildēt

pa maziem ceļaim var arī uz 20

Bils 22.augusts 2014 20:48
1 1 Atbildēt

Cik ar šiem ir pabraukts Taizemē, Vjetnamā, Šrilankā u.c., šie ir ļoti ņipri un pārsteidzoši manevrētspējīgi. Ar parasto iekšdedzes dzinēju kādi 60km/h tāds nieks vien ir. Pilnīgi noteikti ātrāk nekā ar taxi, jo visur var izspraukties.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti