Jaunais "Volkswagen Passat" Parīzes izstādē (+ foto) 6

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 3.oktobris 2014 7:53

"Volkswagen" uz Parīzes autoizstādi atvedis jaunās paaudzes "Passat," kas kļuvis mazāks, taču ietilpīgāks, vieglāks un ekonomiskāks.

Foto: Publicitātes foto

Tāpat kā lielākā daļa "Volkswagen" koncerna modeļu, arī astotās paaudzes "Passat" (B8) izgatavots uz MQB modulārās platformas. Pateicoties šim risinājumam, jaunais modelis ir par 80-100 kg vieglāks salīdzinot ar priekšteci. Netipiski, taču jaunais modelis, lai arī tīri simboliski, tomēr kļuvis par 2 mm īsāks (4767 mm) un 14 mm zemāks (1456 mm). Riteņu bāze turpretim pastiepusies par 8 cm un brīvās telpas tagad vairāk.

Foto: Publicitātes foto

Būtiskas pārmaiņas arī salonā, kur ierastā mērinstrumentu paneļa vietu ieņēmis ciparu ekrāns, kas veidots pēc līdzīga principa ar jauno "Audi TT," savukārt ksenona starmeši bāzes versijā aizstāti ar halogēnu lukturiem, kuru vietā var būt arī divu veidu diožu tehnika no papildaprīkojuma saraksta.

Foto: Publicitātes foto

Interesanti, ka pircēja izvēlei nodoti veseli pieci multimediju sistēmas veidi: "Composition Touch" ar piecu collu melnbalto ekrānu, "Composition Colour" ar krāsainu ekrānu un CD/MP3 iekārtu, "Composition Media" ar balss vadību un 6,5 collu krāsainu ekrānu, "Discover Media" ar tāda paša izmēra ekrānu, navigāciju, "Bluetooth" un Wi-Fi internetu no opciju saraksta, kā arī "Discover Pro" ar DVD iekārtu, 8 collu ekrānu un TV uztvērēju (papildmaksa).

Foto: Publicitātes foto

"Passat B8" bāzes versija aprīkota ar 1,4 litru TSI benzīna (125 ZS) motoru, taču pircējs varēs izvēlēties arī dārgākos variantus ar 1,8 litru TSI (180 ZS), 2,0 litru TSI (220, 280 ZS) benzīna agregātus vai kādu no diviem dīzeļiem, ko pārstāv 1,6 litru TDI (120 ZS) un 2,0 litru TDI (240 ZS).

Foto: Publicitātes foto

Parīzes izstādes apmeklētājiem tiek izrādīta arī "Passat GTE" hibrīdmodifikācija, kas pateicoties 1,4 litru 156 ZS benzīna motora un 115 ZS elektromotora sadarbībai, 100 km var nobraukt ar 2 litriem degvielas.  

Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen Passat" jaunās paaudzes modeļa oficiālais tirdzniecības starts nozīmēts uz 2014.gada novembri. Cena Vācijā – sākot no 25 875 eiro par sedanu, 26 500 eiro par universālu. 

Foto: Publicitātes foto

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 3.oktobris 2014 10:35
3 0 Atbildēt

Tagad tik varēs par katru vāģi likt rakstiņus...

seller 4.oktobris 2014 9:47
1 1 Atbildēt

vai kādu no diviem dīzeļiem, ko pārstāv 1,6 litru TDI (120 ZS) un 2,0 litru TDI (240 ZS).

---------------------------------------------------------

nez kāpēc autors kautrīgi aizmirsis gan nenokaujamo 2,0 l 150 ZS un no A4 aizgūto 2,0 l 190 ZS versiju, redzams, ka ražotājs cenšas radīt piedāvājumu visām pircēju kategorijām :) Dīzelim ar divām turbīnām bij jābūt jau B7, bet tā arī netika piedāvāts, gāja runa par 210-220 ZS, bet tagad sērijā uzreiz 240 ZS :) un tikai no 2,0 l !

.... (noslogots eksperta darbs),

---------------------------------------------------

bet tas tak vismaz netraucē gudri pačalot iekš iauto:)))

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti