Izsniegts pirmais jaunā "VW Passat" eksemplārs (+ foto) 10

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 24.novembris 2014 11:40

Jergs Rīters no Vācijas pilsētiņas Volfenbitelas kļuvis par pirmo klientu, kas saņēmis jaunā, astotās paaudzes "Volkswagen Passat" atslēgas.

"Volkswagen" „Autostadt” auto centrā izsniegtais sudraba "Tungsten Silver Metallic" krāsas "Passat Variant" 2.0 TDI BlueMotion universāls aprīkots ar 150 ZS jaudīgu dīzeļdzinēju. "Comfortline" komplektācijai papildu iegādāta "Climatronic" klimatkontroles sistēma, ziemas pakete un audio sistēma "Composition Media."

Vācijā jaunā "Passat" sedana cena sākas pie atzīmes EUR 25 875, "Passat Variant" maksā 26 950 eiro.

Zemāk Volkswagen dīlera "Moller Baltic Import SE" apraksts:

Visas Passat paaudzes ietilpst pasaulē veiksmīgāko vidēja izmēra automobiļu kategorijā. Šim Volkswagen modelim ar 1,1 miljonu pārdotu vienību (2013.gadā) ir lielākais noiets pasaulē. Lai šie panākumi turpinātos arī astotajā paaudzē, jaunais Passat atkal tiek piedāvāts sedana un Variant versijā un ir papildināts ar virkni dažādu inovāciju. Pateicoties progresīvam dizainam, tā proporcijas ir kļuvušas daudz dinamiskākas (tostarp virsbūves apakšdaļa, pagarināta riteņu garenbāze).

Foto: Publicitātes foto

Tāpat ir izmantotas arī jaunākās tehnoloģijas. Automobiļa aprīkojumā ietilpst tādas sistēmas kā aktīvais informācijas displejs (digitāls mērinstrumentu panelis), kā arī uz lietojumprogrammu pamata veidota aizmugurē sēdošo pasažieru izklaides sistēma planšetdatoriem, priekšējā palīgsistēma ar pilsētas bremzēšanas palīgsistēmu un gājēju uzraudzības funkciju, kā arī vēl trīs jaunas sistēmas: avārijas palīgsistēma (avārijas situācijā transportlīdzeklis apstājas), piekabes stabilitātes kontrole (palīdz vadīt ar piekabi aprīkotu automobili) un sastrēgumu palīgsistēma.

Foto: Publicitātes foto


Jaunajam Passat būs pieejami dažādi benzīna un dīzeļdzinēji ar turbokompresoru, tiešās iesmidzināšanas sistēmu un jaudu no 88 kW / 120 ZS līdz 206 kW / 280 ZS. Tirdzniecības uzsākšanas fāzē vēl nebūs pieejami visi dzinēji, taču pakāpeniski to rinda tiks papildināta ar 1.4 TSI BMT 4Motion, 1.8 TSI BMT ar DSG pārnesumkārbu un 2.0TDI BMT100KW / 150 ZS ar visu riteņu piedziņu.

Foto: Publicitātes foto


Visi dzinēji atbilst Euro 6 izmešu standartam, bet degvielas patēriņš un CO2 izmešu daudzums ir samazināts par 20%. Visas versijas ir aprīkotas ar Start-Stop sistēmu un reģeneratīvās bremzēšanas sistēmu. Passat pirmo reizi būs pieejams arī plug-in hibrīda versijā (TSI dzinējs ar 115 kW jaudu un elektrodzinējs ar 80 kW jaudu un ārēji lādējamu akumulatoru). Ar sistēmas jaudu 155 kW / 211 ZS šis būs jaudīgākais pie elektrotīkla pieslēdzamais hibrīds un bezizmešu automobilis, ar kuru elektriskajā režīmā būs iespējams nobraukt 50 km.
Latvijā jaunais Volkswagen Passat sedana versijā pieejams sākot no 20 203 EUR, bet Passat Variant vesijā sākot no 21 214 EUR.

Foto: Publicitātes foto

 

Volkswagen Passat pretendē uz titulu "Latvijas Gada auto 2015", rezultāti būs zināmi šī gada 6. decembrī. Foto: iAuto

 
Visi komentāri
 
cena 24.novembris 2014 12:50
0 0 Atbildēt

kas teica, ka pie mums slikti? - cenu starpība 5000 eiro par labu LV

hey tolsty 24.novembris 2014 14:09
5 3 Atbildēt

sakuma algu starpibu salidzini:D:D

OPB 24.novembris 2014 15:20
7 0 Atbildēt

Lai objektīvi salīdzinātu, vajadzētu pievērst uzmanību ne tikai cenai kura protams LV izskatās lētāk, bet arī aprīkojumam. Ir stipri pamatotas aizdomas ka Vācijā bāzes modelis ir ievērojami bagātīgāk aprīkots nekā tas kurš tiks piedāvāts Baltijas tirgū, pretējā gadījumā friči bariem skrietu savus auto pirkt šeit.

GB12 24.novembris 2014 18:51
0 1 Atbildēt

Uz ko tad tu pamato savas aizdomas, ja jau tās ir pamatotas?

Bl*d 24.novembris 2014 16:01
0 1 Atbildēt

Tas ir interesants jautājums, bet manuprāt, ja ir Trendline komplektācija par piemēru, tad tā ir vienāda visiem ES tirgiem

Opis 24.novembris 2014 16:35
0 1 Atbildēt

Cik vāciešiem izmaksā reģistrācija un nodokļi

sirga 24.novembris 2014 21:03
0 1 Atbildēt

vai tad to dilers neieklauj cena?

tatad, kada starpiba, ja perc jaunu auto:d

rudens68 25.novembris 2014 8:04
0 0 Atbildēt

OPB

Lai objektīvi salīdzinātu, vajadzētu pievērst uzmanību ne tikai cenai kura protams LV izskatās lētāk, bet arī aprīkojumam. Ir stipri pamatotas aizdomas ka Vācijā bāzes modelis ir ievērojami bagātīgāk aprīkots nekā tas kurš tiks piedāvāts Baltijas tirgū, pretējā gadījumā friči bariem skrietu savus auto pirkt šeit.

.................

No drauga pieredzes . Viņam lielas starptautiskas firmas auto ir paredzēts noteiktā modeļa bāzes komplektācija , motora tilpums , benzīns u t t . Kad puisis seminārā satikās ar Lietuviešu , Igauņu kolēģiem tad pamana , ka šo autiņi biezāki ,lai gan visiem vienāda amata pozīcija . Atbilde vienkārša ,vietējais auto dīlers uzrāda papildus opcijas bāzes komplektācijai .

Vaij trendlain Latvijā atšķiras no Vācijas, ziemeļvalstīm nezinu ,bet nebrīnītos .

GB12 25.novembris 2014 8:43
0 3 Atbildēt

Varbūt atšķiras kaut kādos sīkumos, bet nu ne jau par pieciem tūkstošiem. Zinu, ka Nissaniem, piemēram, mūsu tirgū jau plikākajai komplektācijai nāk sēdekļu apsilde, R-Eiropas tirgus autiņiem - tikai pašās pilnākajās.

Brunis 25.novembris 2014 9:58
0 0 Atbildēt

Mums te Titurgā uz Opeļa rakstīts jau ir ka gada auto, kurnu vēl VW

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti