Elektriskais "Nissan Leaf" varēs nobraukt 400 km 8

 
iAuto | 5.decembris 2014 7:57

Japānas autobūves kompānija "Nissan" apsolījusi palielināt elektromobiļa "Leaf" gaitas rezervi no aptuveni 160 km, kas uzrādīti aktuālās paaudzes elektromobiļa tehniskajos datos līdz aptuveni 400 km jaunās paaudzes modelī.

Tas ir ievērojams nobraucamās distances palielinājums, kas pārsvarā pilsētas satiksmei paredzēto "Leaf" ļaus izmantot arī garākiem pārbraucieniem un drošāk ekspluatēt nelabvēlīgākās klimata zonās. Uzlabojumi tiks panākti, ieviešot konstrukcijā jaunās paaudzes akumulatoru, kas šobrīd tiek izstrādāts "Nissan" inženieru un tehniķu spēkiem.

Kā pastāstījis kompānijas vadītāj Karlos Gosns, jaunā tehnoloģija savu debiju piedzīvos 2016.gadā, kad klajā tiks laists otrās paaudzes "Leaf." Jaunajam "Leaf" tiek solīts pilnīgi jauns dizains un ar vienu uzlādi tas spēs nobraukt aptuveni 400 km.

Pārdodot 47 484 eksemplārus 2013.gadā, "Nissan Leaf" kļuva par visvairāk pārdoto elektromobili pasaulē, aizņemot 23% no šī transportlīdzekļu sektora.

Pašreizējās paaudzes "Leaf" tiek komplektēts ar 110 ZS jaudīgu elektromotoru, kas ļauj sasniegt 144 km/h maksimālo ātrumu, bet 24 kilovatstundu akumulatoru baterija nodrošina strāvas krājumus aptuveni 160 km distancei.

 
Visi komentāri
 
GB12 5.decembris 2014 8:27
0 2 Atbildēt

Tas labi. Jautājums tikai, par cik pieaugs cena, kas jau tā ir visai kosmiska.

ZZZZ 5.decembris 2014 12:51
0 2 Atbildēt

Esmu braucis ar šo auto. Patika uzrāviens ar 4 cilvēkiem salonā, gaitā kluss un patīkams atsperojums pa mūsu lielpilsētas ceļiem. Maršrutā mājas-skola-darbs utt vajadzētu pietikt ar šo patreizējo lādiņu. Tik gribētos dzirdēt atsauksmes no kāda auto īpašnieka par salona apsildi un praktiski veicamā ,,daktera,, cikla reāli iespējamo nobraukumu ziemas apstākļos, nu tā ap t pie -7"C.

Cena ....jā, bet ja atmetam degvielas, apkopju teorētisko ekonomiju un subsīdiju , parkinga atsišanu...?

LMT 5.decembris 2014 13:50
1 4 Atbildēt

Kur paliek estētika - tas braucamais izskatās pēc pīles!

TML 5.decembris 2014 14:17
4 2 Atbildēt

funkcionalitāte pāri visam - otrā paaudze būs glītāka - akumulatori paliks mazāki, distance pieaugs, līdz ar to dizaineriem pavērsies plašākas iespējas.

GB12 5.decembris 2014 16:22
1 1 Atbildēt

LMT taisnība - līdz viņa žurkas estētiskajam baudījumam vēl ai cik tālu...

GB12 5.decembris 2014 16:45
1 1 Atbildēt

Ja gribi atsauksmes, visobjektīvāk tās var sniegt Tartu takstisti - tur vairāki ar līfiem braukā jau 3. gadu.

Reiz vajadzēja pie mājas (daudzdzīvokļu) nolikt zālītē, lai varētu kabeli izvilkt caur logu - toreiz 1. stāvā dzīvoju. Speciāli piezvanīju pašvaldībniekiem un mēģināju sarunāt, lai neaiztiek, jo man auto jālādē. Šie bija ļoti pretimnākoši un solīja, ka neaiztiks. Naktī ap vieniem redzēju pa logu, kā šamie apstaigā un pēta mašīnu... :)

iAuto 5.decembris 2014 20:47
1 1 Atbildēt

Arī esmu braucis un venīgais - bija distance, uzrāviens ir ap 11 sekundēm, strādā viss perfekti un sajūta iekšā, kā normālā auto ar ādas beņķiem

Krotow 9.decembris 2014 12:20
0 0 Atbildēt

400 km distance jau ir cerīgi. Ziemā būs ap 300 km - tas derēs pat vairumam vietējo, kam brīvdienās brauciens uz laukiem un atpakaļ. Jāsāk domāt par atrās uzlādes staciju veidosanu. Statoil + Latvenergo u.tml., bumba pie jums!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti