"VW" uzsāk pirmā "Plug-in" hibrīda – "Golf GTE" tirdzniecību (+ foto) 6

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 5.decembris 2014 12:20

No šodienas "Volkswagen" dīleru centri uzsāk kompānijas pirmā "Plug-in" – pie mājas elektrotīkla pieslēdzamā hibrīdautomobiļa "Golf GTE" tirdzniecību. Vācijā tas maksās 36 900 eiro – par 2000 eiro vairāk nekā golfiņa elektriskā modifikācija "e-Golf."

Zem motora pārsega "Golf GTE" iebūvēts 1,4 litru 150 ZS benzīna motors, kas darbojas kopā ar 102 ZS jaudīgu elektromotoru. Ar elektrību tas var nobraukt aptuveni 50 km vajadzības gadījumā sasniedzot 130 km/h, bet pieslēdzoties benzīna motoram hibrīda rīcībā būs 204 ZS un 350 Nm, kas ir pietiekami, lai līdz 100 km/h paātrinātos 7,6 sekundēs un varētu sasniegt maksimālo ātrumu 222 km/h.

Foto: Publicitātes foto

"Plug-in" tehnoloģija baterijas ļauj uzlādēt mājās, kas šādā gadījumā prasa četras stundas, izmantojot 950 eiro vērto "Wallbox" ierīci vai stacionārajās uzlādēšanas stacijās, kur strāvas krājumu atjaunošanai nāksies uzkavēties nedaudz vairāk par divām stundām. Tālākiem pārbraucieniem ražotājs paredzējis režīmu "Battery Hold," kas automātiski regulē pārslēgšanos starp elektrisko piedziņu un iekšdedzes dzinēju atkarībā no situācijas, kas vismaz teorētiski ļauj nobraukt aptuveni 900 km garu distanci.

Foto: Publicitātes foto

Ražotājs norāda, ka 100 km "Golf GTE" var nobraukt, patērējot vidēji 1,5 litrus degvielas. Sērijveida aprīkojumā iekļauti diožu galvenie un aizmugures lukturi, vieglmetāla diski, sporta sēdekļi un melns jumta apšuvums, alumīnija pedāļu uzlikas, dekoratīvie elementi ar zilu diegu nošuvumu, kā arī "Composition Media" multimediju sistēma ar 6,5 collu displeju. "Golf GTI" raksturīgās dekoratīvās sarkanas krāsas svītras radiatora restes un lukturu noformējumā "GTE" modelī nomainījušas zilas.  

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 5.decembris 2014 12:30
4 0 Atbildēt

Elektrība mūsdienās ir par velti?

Ep 5.decembris 2014 13:49
2 0 Atbildēt

Domāts pieslēgties pie kaimiņa ;)

a-ha 5.decembris 2014 14:14
2 0 Atbildēt

jā gan, kolhozu laikos tāda štelle ietu uz urrā, tik toreiz elektro un hibrīda golfu nebija (nevajadzēja).

Visvaldis 5.decembris 2014 19:38
0 1 Atbildēt

Elektriskos Golf sērijveidā jau ražoja ap 1995 gadu(City Strommer),tā ka pieredze ražotajam jau ir .

Conqueror 7.decembris 2014 16:23
0 0 Atbildēt

Bet ātrās uzlādes iespēja līdz 80% - 90% vai tad nav?

autoparts777 11.decembris 2014 21:29
0 0 Atbildēt

Lietotas Teslas s cena.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 2

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 5

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti