"Škoda" uzsāk "Fabia Combi" ražošanu (+ foto) 6

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 16.decembris 2014 7:25

Čehijas autobūves kompānija "Škoda" Mlada Boļeslavas rūpnīcā uzsākusi jaunās paaudzes "Fabia" universāla ražošanu. Jaunās paaudzes modelim ir lielākais bagāžas nodalījums savā segmentā un dīleru salonos tas nonāks jau 2015.gada janvārī.

"Škoda Fabia" universāls ir 4257 mm garš (+10 mm, salīdzinājumā ar pašreizējo paaudzi), 1732 mm plats (+90 mm) un 1467 mm augsts (-31 mm). Bagāžas nodalījuma tilpums tagad ir 530 litri (agrāk 426), bet ar nolaistām sēdekļu atzveltnēm tas pieaug līdz 1395 litriem (agrāk 1225). Jāpiebilst, ka universālā var pārvadāt līdz pat 1,55 m garus priekšmetus, bet bagāžnieka slieksnis atrodas vien 611 mm augstumā.

Ražotājs domājis par lietotāja ērtībām, tādēļ bagāžas nodalījumu var aprīkot ar divu līmeņu grīdu (opcija), bet salona iekārtojums papildināts ar dažādiem uzlabojumiem, piemēram, iekārtoti turētāji septiņām dzērienu pudelēm, vadītāja durvīs – glabātuve vestei ar atstarojošiem elementiem, bet degvielas tvertnes vāciņā – vieta ledus skrāpim.

Foto: Publicitātes foto

Automobiļa kopējā masa samazināta par 55 kilogramiem un versijā ar jauno trīscilindru 1,2 litru motoru Fabia universāls sver 1004 kg (agrāk – 1115 kg).

Motoru piedāvājumā tie paši agregāti, kas "Fabia" hečbekam: trīs benzīna dzinēji ar 75-110 ZS un trīs dīzeļi ar 75-105 ZS jaudu, kurus varēs kombinēt ar manuālo pārnesumkārbu vai DSG „robotu.” Jāizceļ versija "Green Line," kas uz 100 km patērēs vien 3,1 litru degvielas, kas atbilst CO2 izmešu daudzumam 82 g/km.

Foto: Publicitātes foto

Elektronisko palīgu (vairums-par papildu maksu) klāstā "Front Assist" ar "City" ārkārtas bremzēšanas sistēmu, kas palīdzēs izvairīties no sadursmes ar priekšā braucošo, multi-collision bremzes, kas nepieļaus atkārtotu sadursmi vai ieripošanu grāvī pēc avārijas, "Driver Activity Assistant," kas kontrolē vadītāja noguruma pakāpi un brīdina ar signāliem, ja konstatē atkāpes no normas, "Hill Hold Control," kas palīdz uzsākt kustību slīpumos, elektroniskā riepu spiediena kontroles sistēma, "MirrorLink" tehnoloģija, kas ļaus viedtālruņa funkcijas pārvaldīt ar skārienjutīgā displeja palīdzību, savukārt līkumus veiklāk palīdzēs izbraukt XDS+ - elektroniskais diferenciālis ar uzlabotu funkciju.

Foto: Publicitātes foto

Aprīkojumu var uzlabot ar panorāmas tipa jumtu, bezatslēgas pieejas un starta sistēmu (pirmoreiz šim modelim), parkošanās sensoriem priekšā un aizmugurē, lietus sensoru un atpakaļskata kameru.

Jaunā modeļa cena nav zināma, taču pašreizējās paaudzes "Škoda Fabia Combi" (tirgū kopš 2010.gada) Vācijā maksā, sākot no 12 790 eiro par bāzes versiju ar 1,2 litru 70 ZS benzīna motoru un beidzot ar 22 900 eiro par sportisko "RS" modifikāciju ar 1,4 litru 180 ZS benzīna turbo motoru.

Foto: Publicitātes foto

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
VWfans 16.decembris 2014 7:55
7 1 Atbildēt

Šis būs Latvijas pircējam izcili piemērots modelis!

GB12 16.decembris 2014 9:47
4 1 Atbildēt

Nu vo, fan, vajadzēja vēl mazliet paciesties. Būtu jauno fābiju paņēmis. Vismaz manuprāt, stipri pārāks par iepriekšējo.

LMT 16.decembris 2014 9:21
3 2 Atbildēt

Jā, glīts plastmasnieks!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti