Jaunākie EuroNCAP testi: "Renault Espace," "Suzuki Vitara," "Mazda2," "Fiat 500X" (foto) 4

 

Renault Espace Foto: EuroNCAP

iAuto | 23.aprīlis 2015 8:09

EuroNCAP speciālisti pārbaudījuši četrus jaunus modeļus: "Renault Espace," "Suzuki Vitara," "Mazda2" un "Fiat 500X." Pirmie divi eksāmenu nokārtoja teicami, pārējiem augstāko atzīmi iegūt neizdevās.

Fiat 500X Foto: EuroNCAP

Drošības testos, kas šogad notiek pēc jauniem, daudz stingrākiem noteikumiem, "Renault Espace" ieguva piecas zvaigznes.

Suzuki Vitara Foto: EuroNCAP

Pieaugušo un bērnu drošība tika novērtēta attiecīgi ar 80 un 89 procentiem, gājēju aizsardzība un palīgsistēmu arsenāls – ar 70 un 80 procentiem. Piecas zvaigznes ieguva arī japāņu krosovers "Suzuki Vitara," kura drošību EuroNCAP novērtēja ar 89, 85, 76 un 75 procentiem, bet "Fiat 500X" un "Mazda2" nācās samierināties ar četrām zvaigznēm.

Mazda2 Foto: EuroNCAP

Atsevišķās kategorijās par pieaugušo, bērnu, gājēju aizsardzību un palīgsistēmām konstrukcijā "Fiat 500X" novērtēja ar 86, 85, 74 un 64 %, bet "Mazda2" ar 86 %, 78 %, 84 %, 64 %. Itāļu krosovera un japāņu mazauto vērtējums galvenokārt tika samazināts par salīdzinoši sliktāku palīgasistentu komplektu.  

Renault Espace Foto: EuroNCAP

Jaunie modeļi "Renault Espace," "Suzuki Vitara," "Mazda2" un "Fiat 500X" ir pieteikti konkursam "Latvijas Gada auto 2016"

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
rt 23.aprīlis 2015 9:33
13 1 Atbildēt

Mazda, iespējams, sapuva testa laikā! :)

iAuto 23.aprīlis 2015 18:34
4 0 Atbildēt

Jaunais Renault Espace vizuāli atstāja ļoti labu pirmo iespaidu! Arī salons labi nostrādāts.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 2

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti