"Lada XRAY" krosovers: "AvtoVAZ" motori, franču kārbas (+ foto) 19

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 28.aprīlis 2015 7:59

"AvtoVAZ" atklājusi jaunu informāciju par kompānijas vēsturē pirmo krosoveru, kas uz konveijera nonāks 2015.gada decembrī.

Kā vēsta krievu valodā rakstošie interneta mediji, krosovers, kas tiek izstrādāts uz B0 platformas, tiks komplektēts ar "AvtoVAZ" motoriem. Bāzes versijai uzstādīs 1,6 litru benzīna motoru ar 106 ZS jaudu (pazīstams no "Kalina" un "Priora"), bet pārī ar to strādās  franču ražojuma transmisija.

Jaudīgākie "XRAY" varianti saņems spēka agregātu ar 123 ZS jaudu. Kombinācijā ar šādu motoru krosovers 100 km/h sasniegs 10,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums būs 187 km/h. Pa vidu abiem minētajiem dzinējiem nostāsies 114 ZS jaudīgs 1,6 litru motors, ko "AvtoVAZ" izgatavo pēc "Renault-Nissan" licences.

Drīzumā uz "Renault Sandero" bāzes izstrādāto krosoveru gaida nopietns eksāmens EuroNCAP testos. "AvtoVAZ" ir pārliecināti, ka viņu ražojums saņems ne mazāk par trim zvaigznēm no piecām iespējamām.

Krosovera ražošanu Volgas autorūpnīca uzsāks 2015.gada 15.decembrī. Šobrīd tiek lēsts, ka automobiļa cenu diapazons svārstīsies 500-600 tūkstošu rubļu robežās (EUR  9580-11 500).

Izgatavota pirmā XRAY krosovera virsbūve Foto: Publicitātes foto

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
1 28.aprīlis 2015 14:37
7 2 Atbildēt

vispār nav plaģiāts :D rasha parasha

Ulass 28.aprīlis 2015 16:41
5 2 Atbildēt

Nu, ar šito krāsu vispār izskatās pēc kobras apmuļļāta trusīša...

Gints Bergs 28.aprīlis 2015 18:46
4 1 Atbildēt

Pa vidu abiem minētajiem dzinējiem nostāsies 114 ZS jaudīgs 1,6 litru motors

--------------------------------------------------------------

Tātad šim rentgena aparātam būs pieskrūvēti 3 motori

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti