"AvtoVAZ" aizliedz tūningu "XRAY" un "Vesta" stilā (+ foto) 6

 

Lada Vesta koncepts Foto: Publicitātes foto

iAuto | 6.maijs 2015 12:01

Krievijas autobūves kompānija "AvtoVAZ" nākusi klajā ar paziņojumu, kurā norāda, ka neļaus īstenot tūninga kompānijas "Юролтюнинг" ieceri, kas paredz Volgas autorūpnīcas jauno modeļu "XRAY" un "Vesta" dizaina stilā izgatavotu aprīkojuma komplektu ražošanu.

"Šāda darbība ir nepieņemama, jo tas ir mēģinājums nelikumīgi izmantot "AvtoVAZ" industriālā virziena un jauno "Lada" automobiļu korporatīvā dizaina iestrādes savas peļņas gūšanai,” medijiem pavēstījis "AvtoVAZ" prezidents Bo Andersons.

"AvtoVAZ" vadītājs uzsvēris, ka tūninga kompānijas produkcija visticamāk nav pārbaudīta testos un neatbilst vajadzīgajiem kvalitātes standartiem, bet tas var ietekmēt drošību un novest pie sarežģījumiem automobiļa ekspluatācijas laikā.

Sedana "Lada Vesta" ražošana startēs 2015.gada 25.septembrī, bet krosovers "XRAY" uz konveijera nonāks 25.decembrī. Abi nosauktie būs pirmie pārstāvji, kas izmantos "AvtoVAZ" speciālista Stīva Matina izstrādāto dizaina stilu, kuru vēlāk pārmantos arī citi kompānijas jaunie modeļi.

Atgādināsim, ka tikai dažas dienas pirms šī paziņojuma "Юролтюнинг" publicēja attēlus ar "Lada Granta" un "Kalina" automobiļiem izstrādātu tūninga komplektu, kas ļautu tiem jau tagad izskatīties kā vēl tikai pārdošanā gaidāmajiem "XRAY" un "Vesta" stilā. "Юролтюнинг" ar dažādu aksesuāru izgatavošanu "AvtoVAZ" automobiļiem nodarbojas jau kopš 1997.gada.

Юролтюнинг tūninga komplekts Foto: Publicitātes foto

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
psc 6.maijs 2015 21:10
3 0 Atbildēt

Nāves kapsula ir un paliks nāves kapsula ar vai bez tūningu.

NSU 6.maijs 2015 18:41
2 0 Atbildēt

Kāpēc anglosakšu burti uz auto!

LMT 6.maijs 2015 12:33
1 0 Atbildēt

Žēl, krietns urāltjūningu :)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti