"Ford" nosauc minivena "S-Max" cenu – no 30 150 eiro (+ foto, video) 1

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 25.jūnijs 2015 7:35

"Ford" nosaucis minivena "S-Max" cenu Vācijas tirgum un pastāstījis par jaunākajām tehnoloģijām, kas iekļautas septiņvietīgā ģimenes auto konstrukcijā.

Foto: Publicitātes foto

"S-Max" sagatavoti seši motori – divi benzīna un četri dīzeļa agregāti. Lētākā versija (30 150€) aprīkota ar 160 ZS jaudīgu "EcoBoost" 1,5 litru turbo benzīna dzinēju, bet cenu ziņā pieejamākā dīzeļmodifikācija ar 2,0 litru 120 ZS agregātu maksās 31 200 eiro. Jaudīgākais benzīna motors (2,0 litri/240 ZS) kombinācijā ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu būs pieejams par 34 150 eiro, bet 34 700 eiro pircējam būs jāizdod, ja tas savā īpašumā vēlēsies iegūt "S-Max" pilnpiedziņas (modeļa vēsturē pirmoreiz) versiju ar 150 ZS dīzeli un 6MK. Savukārt, piemaksājot 3500 eiro 4x4 variants būs pieejams versijā ar spēcīgāku 180 ZS dīzeli un "PowerShift" automātisko kārbu.

Foto: Publicitātes foto

"Ford" uzsver, ka jaunais "S-Max" tiek komplektēts ar jaunu drošības sistēmu, kas ļaus vadītājam „uzzināt, kas notiek aiz stūra,” pateicoties radiatora režģī iebūvētajai, tikai 33 mm lielai videokamerai. Videokamera aprīkota ar mazgātāju, kas iedarbojas reizē ar logu tīrītājiem un nodrošina pārskatāmību 180 grādu leņķī, attēlu projicējot astoņu collu multimediju sistēmas ekrānā. "Ford" uzskata, ka jaunā sistēma palīdzēs izvairīties no sadursmēm, kas notiek izbraucot no stāvvietas situācijās, kad redzamību ierobežo citi automobiļi vai ēkas, pārbraucot „aklos krustojumus” vai šauras ieliņas.

Foto: Publicitātes foto

Par "Split View" nodēvētā drošības sistēma iegādājama kā papildaprīkojums, kas kopā ar atpakaļskata kameru un parkošanās sensoriem priekšā un aizmugurē izmaksās 900 eiro. Vēl viens jaunievedums ir "Intelligent Speed Limiter" – „viedā” kruīzkontrole, kas saņemot datus no navigācijas un ceļazīmju atpazīšanas sistēmas prot samazināt ātrumu vietās, kur darbojas ātruma ierobežojums.

Foto: Publicitātes foto

Abas jaunās drošības sistēmas pieejamas gan "S-Max" minivenam, gan arī "Galaxy," bet vēlāk to varēs pasūtīt krosovera "Edge" Eiropas versijas pircēji.

Foto: Publicitātes foto

Otrās paaudzes "S-Max" pieejamo ekstru sarakstā tagad būs apsildāma stūre, sēdekļi ar apsildi, ventilāciju un masāžas funkciju, sānu drošības spilveni aizmugurē. Trešā sēdekļu rinda ar divām papildu vietām maksā EUR 950, elektriski atverams/aizverams bagāžas nodalījuma vāks EUR 470 vai EUR 700 (kopā ar "Keyless-Go") – ja vēlas funkciju, kas to iedarbina, pavēzējot kāju zem aizmugures bufera. "S-Max" būs pirmais "Ford" modelis, kas komplektēts ar AFS ("Adaptive Front Steering") stūres iekārtu, kas regulē slodzi uz stūres ratu atkarībā no automašīnas ātruma. Jāatzīmē arī jaunie LED starmeši, kas nodrošina maksimāli efektīvu ceļa apgaismojumu, neapžilbinot pretimbraucēju, kā arī citas drošības sistēmas, piemēram, "Pre-Collision Assist" ar automātisko gājēju atpazīšanas sistēmu. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 26.jūnijs 2015 18:08
0 0 Atbildēt

Lieliska kombinācija - neglīts un dārgs!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti