"Kia Optima" gatavojas Eiropas pirmizrādei (+ foto) 7

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 21.augusts 2015 7:36

Internetā publicēti "Kia Optima" Eiropas versijas jaunās paaudzes modeļa attēli. Plašākam interesentu lokam to parādīs septembrī gaidāmajā Frankfurtes autoizstādē, bet tirdzniecībā jaunā "Optima" nonāks gada beigās.

4,86 m garā automašīna jaunajā paaudzē pieaugusi par 10 mm garuma, augstuma un riteņu garenbāzes parametros, bet platumam pielikti 25 mm. Par 5 litriem palielinājies bagāžas nodalījuma apjoms (tagad 510 litri), bet salonā izceļas jaunā dizaina mērinstrumentu panelis, kas sadalīts divās horizontālās zonās: augšā – displejs ar navigāciju un svarīgāko informāciju , apakšā – vadības pogas un slēdži.

Foto: Publicitātes foto

Jau bāzes aprīkojumā būs speciāla niša mobilā tālruņa bezvadu uzlādei, VSM ("Vehicle Stability Management") sistēma, kas optimizē ESP un stūres iekārtas darbību, nodrošinot stabilitāti, bremzējot līkumos, bet opciju sarakstā atrodams plašs asistentu klāsts, sākot ar joslas uzturēšanas palīgsistēmu un beidzot ar automātiskās bremzēšanas tehnoloģiju.

Foto: Publicitātes foto

Eiropā "Kia Optima" varēs nopirkt 1,7 litru turbo dīzeli (141 ZS) vai 2,0 litru 163 ZS benzīna motoru. Abi motori komplektēti ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, taču par papildu maksu pircējs varēs izvēlēties arī septiņu pakāpju robotizēto pārnesumkārbu, kas var strādāt tandēmā ar dīzeļa dzinēju vai sešu pakāpju „automātu” kopā ar benzīna motoru.

Foto: Publicitātes foto

2016.gadā "Optima" versiju klāstam pievienosies hibrīda modifikācija, kā arī īpaši sportiska versija "GT," kas, iespējams, tiks komplektēta ar 230 ZS jaudīgu benzīna motoru.

Foto: Publicitātes foto

Jaunā modeļa cenas vēl nav paziņotas, pašreizējā paaudze Vācijā maksā EUR 24 900 un EUR 26 990 attiecīgi par benzīna un dīzeļa modifikāciju.

Foto: Publicitātes foto

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 21.augusts 2015 7:43
4 4 Atbildēt

Šamais patiks Maximas darbiniekiem!

Lauris 21.augusts 2015 11:29
4 0 Atbildēt

Un tā raksta cilvēks, kas nekad nesakrās naudiņu jaunai mašīnai - turpini braukt ar savu 96.g BMW 525, lūzer!

sviesc 23.augusts 2015 15:31
3 0 Atbildēt

kad automashiinaam paarstaas uzstaadiit mopeeda dzineejus?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti