"Volkswagen" pastāsta, kā “izārstēs blēdīgos” motorus (+ foto) 13

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 26.novembris 2015 15:01

"Volkswagen" Vācijas automobiļu transporta aģentūrai atklājis plānu, kas izstrādāts, lai novērstu kaitīgo izmešu skandāla sekas.

Plāna tehniskās detaļas liecina, ka EA189 saimes dzinējus ar 1,6 litru tilpumu paredzēts aprīkot ar papildu iekārtu un pārprogrammēt, bet divlitru motorus – tikai pārprogrammēt.

Servisa kampaņas laikā gaisa filtra pievadā pirms gaisa masas mērītāja iebūvēs speciālu sietiņu – “gaisa plūsmas iztaisnotāju”, kas palīdzēs uzlabot pieplūstošā gaisa masas mērījuma precizitāti un optimizēt degmaisījuma sadegšanas procesu. Šādas detaļas uzstādīšana servisa centrā prasa aptuveni stundu laika, vēl pusstunda būs nepieciešama, kamēr speciālisti pārprogrammēs dzinēja vadības bloku.  

Attiecībā uz “aizdomās turēto” 1,2 litru trīscilindru motoru, zināms, ka "VW" gatavo jaunu programmatūru tā darbības optimizēšanai, kas tiks izstrādāta līdz mēneša beigām. Šajā gadījumā mehāniska iejaukšanās nebūs nepieciešama un sekas novērsīs, pārprogrammējot motora vadības bloku.  

Servisa akcija, ko "VW" uzsāks, lai novērstu kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūras izraisītās sekas, Eiropā sāksies nākamā gada janvārī. Sagaidāms, ka "Volkswagen" uz sava rēķina salabos vismaz 8,5 miljonus automašīnu.

"Volkswagen" septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
bet īstenībā 26.novembris 2015 16:41
9 0 Atbildēt

tas sietiņš ir tikai butaforija,patiesībā galvenā procedūra būs sakruķīt vad.bloku,kā rezultātā kvēps pastiprināti ciet egr dpf

nu ja 28.novembris 2015 23:45
7 0 Atbildēt

ieej jebkurā saimniecības preču veikalā un tādu nopērc un viņi nopietni domā ka kāds tam ticēs,kā jau te raksta,galvenā procedūra būs sapist vadības bloku un pēctam auto īpašnieki mocīsies un dzīvos pa servisiem un vienkārši izputēs maksājot, maksājot...

Matracis 27.novembris 2015 9:25
4 0 Atbildēt

Un pec programmatūras " uzlabošanas " vw centros visi draudzīgi brauksim čipot.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti