"Pagani" restaurējis "Zonda" superauto ar 1 000 000 km nobraukumu (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 30.novembris 2015 12:08

Itālijas superauto ražotājs "Pagani" restaurējis vienu no pirmajiem "Zonda" ielas versijas eksemplāriem, kas savā 17 gadu garajā dzīvē nobraucis aptuveni vienu miljonu kilometru.

Minētā kupeja ir pēc skaita otrs praktiski izmantotais "Zonda" testu prototips, kas saglabājies līdz mūsdienām. Darbinieku kolektīvā par "La Nonna" (itāļu val.-vecmāmiņa) dēvētā automašīna izgatavota 1998.gadā un tolaik bija komplektēta ar "Mercedes" 6,0 litru V12 atmosfērisko motoru, kas attīstīja 394 ZS un 570 Nm, nodrošinot maksimālo ātrumu 330 km/h.

Vēlāk notika „sirds pārstādīšana” un oriģinālā motora vietu ieņēma 730 ZS jaudīgais "Mercedes-AMG" V12 motors ar 7,3 litru tilpumu no "Zonda RS". Turmpmāk La Nonna tika izmantota, lai testētu visus līdz 2013.gadam ražoto "Zonda" modeļu komponentus, izņemot ekstrēmo 750 ZS versiju "R", kuras izmēģināšanai tika lietots cits prototips.

Restaurētais superauto, kas vizuāli un tehniski esot „tikpat kā jauns”, veltīts kompānijas dibinātāja Horacio Pagani 60.gadu jubilejai. Šobrīd to var apskatīt vecā uzņēmuma izstāžu zālē, bet nākotnē "La Nonna" kļūs par vienu no "Pagani" topošā muzeja eksponātiem.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
xxx 1.decembris 2015 10:24
1 0 Atbildēt

Par gaumi nestrīdas, par gaumi smejas... Viens no neglītākajiem auto uz planētas...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti