"Bentley" – ir pirmais "Bentayga"! (+ foto) 13

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 30.novembris 2015 7:38

Piektdien, 27.novembrī, "Bentley" rūpnīcā Lielbritānijā, no konveijera nobrauca kompānijas vēsturē pirmais apvidus auto "Bentayga".

Mediji ziņo, ka pirmajam eksemplāram ir tumšpelēka "Anthracite" metāliskās krāsas virsbūve, tas izgatavots ar rokām aptuveni 130 stundu laikā un tiks nosūtīts uz kompānijas muzeju.

Vispirms uz konveijera nonāks īpašā versija "First Edition", kuras pirmais eksemplārs rezervēts britu karalienei. Taisnību sakot, arī visi pārējie 607 (kopējais skaits 608) 340 000 eiro vērtā "First Edition" eksemplāri ir izpirkti un pircējam nāksies pagaidīt "Bentayga" parasto versiju, kas maksās aptuveni 200 000 eiro.

"First Edition" izceļas ar efektīgiem 22 collu riteņu diskiem, kurus pulēto mirdzumu izceļ melnā iekšpuse, logotipi ar britu karogu un Union Jack attēls uz priekšējā paneļa. Specversijas nosaukums lasāms uz sēdekļu galvas balstiem, bet pie atšķirības pazīmēm jāpieskaita īpašs salona apgaismojums.

"Bentley Bentayga" aprīkots ar sešu litru W12 twin-turbo motoru, kas attīsta 608 ZS un 900 Nm. Komplektā ar "ZF" astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu "Bentayga" 100 km/h sasniedz 4,1 sekundē, bet maksimālais ātrums ir 301 km/h. Kopā ar apvidus auto pircējs saņems Šveices kompānijas Breitling rokas pulksteni (pieejami trīs vīriešu un viens sieviešu variants), bet vēl ekskluzīvāku aksesuāru cienītāji varēs iebūvēt priekšējā panelī "Breitling Tourbillion" pulksteni (papildmaksa - $170 000).

Tālākā nākotnē plānota arī "Bentayga" dīzeļversija, taču par šo modifikāciju precīzākas informācijas nav.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Bentayga First Edition Foto: Publicitātes foto

Bentayga First Edition Foto: Publicitātes foto

Bentayga First Edition Foto: Publicitātes foto

Bentayga First Edition Foto: Publicitātes foto

Bentayga First Edition Foto: Publicitātes foto

Bentayga First Edition Foto: Publicitātes foto

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ooo 30.novembris 2015 9:25
7 0 Atbildēt

Man šķiet, ka šis auto dzīvosies pa neglītāko auto topa pirmo trijnieku.

B2 30.novembris 2015 10:13
6 0 Atbildēt

izstāsti to 608 muļķiem, kas gatavi maksāt 350 000 eiro

sviesc 1.decembris 2015 0:31
6 1 Atbildēt

zaporshiveca kajena, kurai sadots pa muti. :D

komorts protams tur liimenii utt. kam nauda, peerk ko grib. kam nav, peerk ko var nopirkt.

bildes ir viena lieta, griibeetos ielaas redzeet. bet nu gan jau, ka ilgi nebuus jaagaida, kaa jau truuciigaa valstii pienaakas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti