"Lada Vesta" un "XRay" saņems “sporta” versijas 7

 

Lada XRay

iAuto | 2.februāris 2016 15:44

Sedana "Lada Vesta" un “paaugstinātā” hečbeka "Lada XRay" saimes tiks papildinātas ar sportiskajām versijām, bet 140 ZS jaudīgajam hečbekam "Lada Kalina NFR" tiks izveidota mazcenas versija.

Pērnā gada nogalē "AvtoVAZ Lada Sport" nodaļa uzsāka sacīkšu "Lada Kalina NFR R1" ražošanu. Tas ir 155 ZS (156 Nm) jaudīgs automobilis, kas sagatavots Krievijas autorallija 1600N klases un Krievijas “Nacionālā” kausa autošosejas sacensību nolikumam. Sporta mašīna var piedalīties arī citās sacīkstēs, ieskaitot rallijkrosa čempionātu "D2-Lada" klasē.

"Lada Kalina NFR R1" ir arī “ielas” versija ar nosaukumu "Kalina NFR". Šāds automobilis tiek komplektēts ar 1,6 litru benzīna motoru, kas attīsta 140 ZS, modernizētu piekari un bremzēm, kā arī 17 collu riteņiem. Pie dīleriem "Kalina NFR" maksā 820 000 rubļu (EUR 10 125), taču drīzumā tiek solīta cenu ziņā pieejamāka un vienkāršāka versija Light. Cik tā maksās un ar ko tā atšķirsies no "Kalina NFR", šobrīd nav zināms.

Mazliet tālākā nākotnē tiek solīta arī visspēcīgākā "Kalina" versija – "NFR Turbo", kas saņems 180 ZS jaudīgu motoru. Visi nosauktie "AvtoVAZ" modeļi ir tā saucamie nišas produkti, kas tiks izlaisti ierobežotā skaitā. 2016.gadam, ieskaitot Light versiju, plānoti vien 3800 eksemplāri. 50 mašīnas no tām būs "Kalina NFR".

Kas attiecas uz "Vesta" un "XRay" sportiskajām versijām, tad arī šajā gadījumā "AvtoVAZ" ar informāciju nesteidzas – zināms vien, ka to nosaukumam tiks pievienots apzīmējums “Sport,” bet ražošanai būtu jāsākas šogad.

 

Lada Kalina NFR

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 3.februāris 2016 10:34
2 3 Atbildēt

Davai pietiek tiražēt šo mēslu, kuru tas interesē. Tāpat Latvijā to nevar nopirkt.

LMT 3.februāris 2016 13:06
1 1 Atbildēt

Ir vismaz par ko pasmieties!

Kannā-bāls 3.februāris 2016 15:13
1 1 Atbildēt

un kas gan tev liek domāt, ka tas ir "mēsls"? - ir kādi argumenti jeb tas tā - principā - kā LMT par rūsu?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti