Fiat Tipo – Turcijā dzimis, Turcijā audzis (+ foto) 4

 
iAuto | 8.februāris 2016 14:59

Stambulas autoizstādē pirmizrādi piedzīvojušais Fiat Aegea (citur Tipo) uzsāk ceļu pretī pircējiem. Četrdurvju sedans būs nopērkams Eiropā, Āzijā un Āfrikā – pavisam 40 valstu tirgos, tostarp arī Latvijā. Cena – no EUR 13 990 (Vācijā).

Fiat jaunums tāpat kā tā priekštecis Linea izstrādāts kopā ar turku autoražotāju Tofas. Arī ražots tas tiks Turcijas pilsētā Bursā un Turcijas tirgū ies ar nosaukumu Aegea. Citos tirgos un arī Latvijā sedanu pazīs ar nosaukumu Tipo.

4,50 m garajam, 1,78 m platajam un 1,48 m augstajam automobilim ir 2,64 m riteņu bāze un 520 litru bagāžnieks. Motoru piedāvājumā 1,4 u 1,6 litru benzīna agregāti ar 95 un 110 ZS jaudu, kā arī 1,3 un 1,6 litru turbo dīzeļi ar 95 un 120 ZS. Atzīmēsim, ka spēcīgākais benzīnnieks strādā pārī ar sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, bet taupīgākais dīzeļdzinējs 100 km var nobraukt ar nepilniem četriem litriem.

Vācu Autobild žurnālisti, kas iepazinušies ar Fiat jaunumu raksta, ka automašīnas salons ir vienkāršs, funkcionāls un pārskatāms, bet apdares materiāli – lēti gan pēc izskata, gan sajūtām. Sēdekļi ir gana ērti, taču nenodrošina pietiekošu sānu atbalstu. Toties aizmugures sēdeklī nekas neierobežo brīvību ceļgalu un galvas apvidū. Sēdeklis dalās proporcijās 60:40, palielinot bagāžas nodalījuma funkcionalitāti un tilpumu uz salona rēķina, bet pavisam deviņas sīklietu glabātuves ar kopējo tilpumu 12 litri noderēs izvietojot mazākus priekšmetus.

Fiat Tipo bāzes komplektā būs klimatkontrole, audio iekārta, elektriski regulējami un apsildāmi spoguļi, Uconnect multimediju sistēma ar 5 collu skārienjutīgu ekrānu, USB, Bluetooth un viedtālruņa atbalstu, augstumā regulējams vadītāja sēdeklis. Atkarībā no aprīkojuma komplektācijas (pavisam ir trīs) vai piemaksātās naudiņas šo sarakstu var papildināt TomTom navigācija, atpakaļskata kamera, parkošanās, lietus un gaismu sensori vai kruīzkontrole, savukārt tādas palīgsistēmas, kā adaptīvā kruīzkontrole, joslas uzturēšanas asistents, noguruma brīdinājums vai  starmeši, kas automātiski pieskaņojas braukšanas apstākļiem Tipo pircējam nav pieejamas pat par piemaksu.  

Vācijas tirgū Tipo bāzes versija ar 95 ZS benzīna motoru maksās 13 990 eiro, bet 110 ZS benzīna dzinējs ar 6AK – vismaz 17 890 eiro. Par cenu ziņā pieejamāko dīzeļdzinēju (95 ZS) dīleri prasīs 15 990 eiro, bet par spēcīgāko agregātu (120 ZS) – vismaz 18 190 eiro. Dīleru centros sedans kļūs pieejams jūnijā, bet universāls sekos rudenī.

Itālijā Fiat Tipo cena sākas no 12 500 eiro, ieskaitot miglas lukturus un 16 collu riteņu diskus.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
aaa 8.februāris 2016 22:25
4 0 Atbildēt

Tavs 10gadus vesais Audi ir stiligaks ..........

LMT 8.februāris 2016 20:02
1 1 Atbildēt

Pasmuks, bet aizdomas, ka arī Turcijā sarūsēs.

TML 8.februāris 2016 20:30
1 1 Atbildēt

mūsu tirgū, kā vienmēr - bez izredzēm

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti