"BMW M2" drošības mašīna jaunajai "Moto GP" sezonai (+ foto) 5

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 10.februāris 2016 10:23

Vācijai autobūves kompānija "BMW" iepazīstinājusi ar 2016.gada "Moto GP" sezonas "Safety Car", kas izgatavots uz janvārī prezentētās kupejas "M2" bāzes.

Uz "M2" bāzes izgatavotā drošības mašīna ir trešais šāda veida modelis, kas tiks izmantots karaliskajā motociklu klasē pēc 2013.gada "M6 Gran Coupe" un divām "M4" kupejām 2014. un 2015.gadā.

Lai sagatavotu "M2" svarīgajai misijai, "BMW" inženieri "M2" uzstādījuši oglekļa šķiedras spliteri un gaisa pievadus, "M4 GTS" antispārnu un difuzoru, kas „pa taisno” atceļojis no "M Performance" komplekta. Četru izvadu izplūdes sistēma ir modernizēta, kas šajā gadījumā nozīmē demontētu katalizatoru un klusinātāju. Komplektu papildina melns radiatora režģis, "M" krāsu folija, zelta krāsas riteņu diski, karbona spoguļu korpusi un tikai šim automobilim speciāli izgatavota īpaši šaura LED brīdinājuma gaismu lustra uz jumta un LED „zibšņi” priekšā un aizmugurē.

"M2 Safety Car" uzstādītas spēcīgas oglekļa šķiedras-keramikas bremzes (sērijveida modelim nav pieejamas), motora pārsegs ar sacīkšu fiksatoriem-slēgmehānismiem, zelta krāsas drošības karkass (pieskaņots riteņu diskiem), ugunsdzēšanas aparāts, "Recaro" sēdekļi ar piecpunktu drošības jostām, "M Performance" stūre ar alkantara segmentiem roku satveres vietās. Aizmugures sēdeklis svara samazināšanas nolūkā demontēts.

Drošības mašīnas motoram izmaiņas nav veiktas un tas tāpat kā sērijveida modelim attīsta 370 ZS jaudu un maksimālo griezes momentu līdz pat 500 Nm.

"BMW M2 Moto GP Safety Car" sezona sāksies ar pirmo sacīksti 20.martā Katarā.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
xx89 10.februāris 2016 16:19
2 0 Atbildēt

Liekas ,ka jā.

Vai 10.februāris 2016 16:42
2 0 Atbildēt

tas labi, tad turēšu īkšķus par vecmeistaru - žēl, ka pagājušogad nesavaldīja nervus un ar kājas spērienu nogāza nekaunīgo spāņu puņķutapu (piedodiet neapšaubāmi talantīgā Markesa fani), zaudējot tikpat kā jau iegūto 10 titulu

Crankshaft 10.februāris 2016 18:40
2 1 Atbildēt

Hmm, demontēts katalizators...močiem tas ir obligāts,

drošības auto nē. Savādi ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti