Trīsriteņu "Morgan" tagad arī e-versijā (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 12.februāris 2016 10:23

Viens no neparastāko automobiļu ražotājiem pasaulē, britu kompānija "Morgan", uz Ženēvu vedīs sava trīsriteņu modeļa "3 Wheeler" elektrisko modifikāciju "EV3".

Retro stilā veidotais "Morgan EV3", kas kļūs par kompānijas pirmo elektriskās piedziņas modeli, ir apgādāts ar 76 ZS jaudīgu kompānijas "Potenza" elektromotoru, kas novietots spēkrata aizmugurējā daļā. Enerģiju tas saņem no litija-jonu akumulatoriem, kas spēj nodrošināt līdz pat 240 km garu distanci bez uzlādes.

No vietas līdz simtam 470 kg smagais "Morgan EV3" paātrinās 8,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 160 km/h.

Kā vēsta britu mediji, par "Morgan" elektromobiļa iegādi šobrīd interesējas desmit klienti, kuriem kompānija apsolījusi tos realizēt vēl līdz oficiālās pārdošanas sākumam. Ražotājs atklājis, ka pirmo klientu sniegtās atsauksmes inženieri izmantos, lai pieslīpētu un, ja nepieciešams arī uzlabotu sērijveida modeļa konstrukciju.  

Zināms, ka līdztekus "Morgan" benzīna versijām, kompānija plāno izgatavot vienu elektromobili nedēļā, bet kopumā elektrisko un hibrīda versiju izstrādei atvēlēti 8 miljoni eiro.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Morgans 12.februāris 2016 14:21
3 1 Atbildēt

paredzu, ka pie pirmajiem 10 pircējiem tas pasākums varētu arī apstāties.

Captain Morgan 13.februāris 2016 22:19
1 0 Atbildēt

PUB izglītība un 3 wheeler gatavs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti