Tagad oficiāli - Škoda lielajam apvidus auto piešķirts nosaukums Kodiaq 1

 
ŠKODA AUTO | 6.maijs 2016 11:58

Mlada Boleslava, 2016. gada 6. maijs – ŠKODA jaunais, lielais SUV iegūs nosaukumu Kodiaq.

Nosaukums aizgūts no Kadjakas lāčiem, kas dzīvo Aļaskas dienvidu piekrastes salā Kodiakā. Nosaukuma izruna ir aizgūta no salas pamatiedzīvotājiem – aleutiem. Līdz ar jaunā modeļa publisku pirmizrādi 2016. gada otrajā pusē, ŠKODA uzsāks kampaņu SUV segmentā.

Līdzās aptuveni četrpadsmit tūkstošiem iedzīvotāju Kodiaka salā, kas izceļas ar skarbu un vienlaikus burvīgu ainavu, dzīvo aptuveni trīstūkstoš piecsimt Kadjakas lāču. Salas pamatiedzīvotāji aleuti šos lāčus sauc "Taq uka 'aq" un burts "q" vārda galotnē ir raksturīgs aleutu dzīvnieku nosaukumiem. Iekļaujot šo burtu jaunā SUV nosaukumā, ŠKODA apstiprina savu respektu pret aleutu valodu. Vienlaikus burts "q" veido atšķirīgu nosaukumu jaunajam, unikālajam ŠKODA modelim.

Izmērs, spēks un vēlme iekarot jaunas āres – tās ir ŠKODA Kodiaq un Kadjakas lāča kopīgās iezīmes. ŠKODA jaunajā, 4,7 metrus garajā SUV var komfortabli sasēsties septiņi cilvēki un vienlīdz droši doties gan jau apgūtos, gan vēl neapgūtos ceļos. Plēsēja slēpto jaudu var saskatīt ŠKODA Kodiaq dizainā – tas izceļas ar dinamikām un spēcīgām pludlīnijām, robustu un aizsargājošu spēku.

Cita paralēle, kas vieno Kadjakas lāčus un jauno ŠKODA Kodiaq, ir to ģimenes gars. Trīs metrus augstie un aptuveni 400 kilogramus smagie Kadjakas lāču tēviņi ir vieni no lielākajiem lāčiem pasaulē. Pretstatā citām lāču sugām un pasugām tie dzīvo ļoti mierīgi un sociāli – tie veido sociālas grupas, dalās ar pieredzi un kopā rotaļājas. Daži Kadjakas lāči pat citiem ierāda savas labākās lašu ķeršanas vietas. Tas ir veids kā šie inteliģentie dzīvnieki attīsta "Simply Clever" trikus un paņēmienus, ļoti līdzīgi kā to dara ŠKODA savās automašīnās.

"Atklājiet jaunas āres" ir moto, ar kuru čehu autoražotājs laidīs klajā ŠKODA Kodiaq. Šis modelis iezīmēs ŠKODA SUV kampaņas sākumu, un piesaistīs strauji augošā SUV segmenta patērētāju uzmanību. ŠKODA Kodiaq savu pasaules pirmizrādi piedzīvos 2016. gada otrajā pusē, bet tā tirdzniecība Latvijā tiks uzsākta 2017. gada pavasarī.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 6.maijs 2016 12:44
1 0 Atbildēt

Kodi? A ko?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis 2

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti