"BMW" koncepts iezīmē ekstrēmā "M2 CSL" aprises

 

Foto: Publicitātes attēls

iAutolv | 23.maijs 2016 10:02

Šī gada "Concorso d’Eleganza Villa d’Este" pasākumā "BMW" demonstrē konceptu "2002 Hommage", kas pēc ekspertu atzinuma, iezīmē topošā sporta auto "M2 CSL" izskatu.

Baumas par to, ka to, ka "BMW" gatavo kupejas "M2" ekstrēmo versiju "CSL", medijos parādās ik pa brīdim un, jādomā, ka ne bez pamata – visādā ziņā, vācu "Autobild" uzskata, ka ierobežotā skaitā šāds 420 Zs jaudīgs un aptuveni 90 000 eiro vērts modelis "BMW" piedāvājumam varētu pievienoties 2017.gadā un raksta, ka "Concorso d’Eleganza Villa d’Este" parādītais koncepts ir starpposms ceļā uz sērijveida modeli.

"2002 Hommage" tapis par godu pirmajam „02”, kas pirms 50 gadiem aizsāka bavāriešu sērijveida turbo modeļu ēru. Koncepts izgatavots uz "M2" bāzes un izceļas ar platām riteņu arkām un spārniem, masīvu priekšējo bamperi, kam izveidoti vertikāli gaisa ventilācijas kanāli abos sānos un liela „elpošanas” atvere apakšējā malā. Automašīnai ir matēts motora pārsegs, jumts un bagāžnieka vāks, bet virsbūves apakšējā daļa krāsota spīdīgā "Space Race Metal" tonī.Spēcīgi veidotos sānus pasvītro oglekļa šķiedras dekors šauras horizontālas līnijas veidā. 

Strādājot pie projekta, dizaineri apzināti miksējuši retro elementus ar mūsdienu tehnoloģijām. Piemēram, automašīnas lukturi – tie darbojas LED tehnikā, taču pēc formas ar diviem galvenajiem starmešiem un atdalītajiem virzienrādītājiem priekšā, kā arī taisnstūrveida bloklukturiem aizmugurē, atgādina 60.-70.gadu modeli. Interesanta detaļa: galvenos starmešus ietver zeltīti reflektori, bet aizmugures optiku nosedz melni stikli, sarkanajiem diožu elementiem ļaujot izgaismoties tikai tad, kad tie ieslēgti.

Izceļas arī 20 collu Bicolor dizaina vieglmetāla riteņu diski caur kuriem saskatāmas zeltītās bremžu skavas ar "M" logotipu, "M" krāsās dekorētie spoguļu korpusi un četras apaļas izplūdes caurules ar sudrabotiem uzgaļiem. Pie atšķirības pazīmēm jāpieskaita oriģinālais "BMW" emblēmas izvietojums aizmugurē – pa labi no plāksnītes ar uzrakstu „2002 Hommage,” kā arī krāsainais uzraksts „turbo” uz priekšējā bampera, kas veidots spoguļrakstā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti