Jau atkal šausminoša avārija Formula 3 sacīkstēs (+ video) 2

 
iAutolv | 30.maijs 2016 12:05

Formula 3 sacīkšu Lielbritānijas posmā notikusi kārtējā šausminošā avārija, turpinot bīstamo negadījumu sēriju, kas aizsākās pirms nedēļas.

Šoreiz iespaidīgu lidojumu un vairākus kūleņus gaisā izbaudīja indietis Ameija Vaidianatans, kura sacīkšu bolīds uzlidoja gaisā pēc sadursmes ar dienvidāfrikāni Sisu Ngebulanu. Sacensības uzreiz tika pārtrauktas, taču arī šoreiz piloti necieta un ir gatavi iziet uz starta jau nākamajā posmā.

Tikai pirms nedēļas, 21.maijā, F3 izcīņas posmā Red Bull Ring trasē, šausminošu avāriju piedzīvoja ķīnietis Peter Li, kura vadītā formula pilnā ātrumā uztriecās Raiena Tvetera bolīdam pēc tam, kas tas atgriezās trasē pēc izslīdēšanas S-veida līkumā. Tvetera saceltajos putekļos ķīnietis nepamanīja pilnībā apstājušos komandas biedra mašīnu un uztriecās tās aizmugurei. Pēc sadursmes Li bolīds uzlidoja piecu metru augstumā un pilnībā sadragāts nogāzās drošības zonā trases pretējā pusē, bet ar Tvetera mašīnu sadūrās Pedro Pikē. Pēc avārijas Li kādu brīdi bija bez samaņas un ar helikopteru tika nogādāts klīnikā, kur tās pašas dienas vakarā ārsti operēja viņa vairākās vietās salauzto pēdu. Abi pārējie piloti negadījumā necieta.

Tās pašas nedēļas nogalē “nekontrolējamu lidojumu” pilnā ātrumā izbaudīja Euroformula Open dalībnieks Ņikita Žlobins, kura vadīto formulu gaisa plūsma uzrāva augšā pēc uzbraukšanas uz trases apmales. Mašīna apmeta vairākus kūleņus, taču pilots necieta.

Briesmīgās avārijas nav palikušas bez uzmanības arī no augstākās vadības puses – tā “Mercedes” motorsporta nodaļas vadītājsToto Volfs uzskata, ka jāievieš vecuma cenzs – Formula F3 drīkstētu piedalīties no 18 gadiem, bet F1 – no 20. Vēl viens priekšlikums skar drošības zonas – ja tās laistītu, grants slānis spētu labāk dzēst ātrumu.   

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Zaļais 30.maijs 2016 12:14
4 4 Atbildēt

piekrītu, puikas vēl par zaļiem, ātrumi par lieliem, tehnika pārāk jaudīga - neprot kāju pacelt no gāzes

ezis71 31.maijs 2016 18:30
4 0 Atbildēt

Puņķainie puikas tev salika mīnusus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti