Nissan krosoveru ūdensizturības testi

 

Foto: Nissan

Nissan | 27.jūnijs 2016 8:50

Ikviens jaunais Nissan krosovers tā izstrādes posmā tiek pārbaudīts „trauku mazgājamās mašīnas” testā.

Pār katru Nissan Qashqai, Juke un X-Trail ūdensizturības testu laikā tiek izlieti 24 000 litri ūdens, un ikviena ūdens lāse tiek izmantota atkārtoti.
Papildu tests ar augstspiediena ūdens strūklām nodrošina pārliecību par to, ka Nissan automobiļos mitrums neiekļūst.

Jūs savu automobili trauku mazgājamajā mašīnā ielikt nevarat, bet tieši to Nissan izdara ar katru jauno automobiļa modeli pirms tā laišanas tirgū. Protams, nav iespējams īstu Qashqai krosoveru ietilpināt parastā trauku mazgājamajā mašīnā, tāpēc Nissan Tehniskais centrs Eiropā ir izveidojis tāda mēroga konstrukciju, kurā var ievietot pilna izmēra automobili.

Testu laikā pret automobiļa eksterjeru dažnedažādos leņķos tiek vērsti tūkstošiem litru ūdens, un izolācijas ūdensizturību augstā kvalitāte pārbauda arī ar rokām. Acīmredzamu iemeslu dēļ šis tests tiek saukts arī par musonu testu, un visu Nissan plašajā klāstā pieejamo automobiļu un furgonu izstrādes procesa laikā tas tiek veikts vairākas reizes.

Sākotnēji virs automobiļa lietus veidā izlīst 24 000 litru ūdens. Visspēcīgākajā testa posmā vairāk nekā 1 000 litri nolīst tikai 15 minūšu laikā – šāds ūdens daudzums ir līdzvērtīgs metru dziļiem nokrišņiem.

Inženieri Nissan modernajās telpās Kranfīldā, Apvienotajā Karalistē, viegli būtu varējuši šo testu izveidot pilnībā automatizētu. Taču stingrās izstrādes programmas prasības, kā arī laika apstākļi pasaulē prasa pastiprinātus testu standartus. Nissan testu process pieprasa, lai automobiļa izolācija tiktu apšļākta ar augsta spiediena ūdens strūklu, kas ir īpaši izveidota, lai spētu nodrošināt pat 150 bar spēcīgu spiedienu.

Karls Sandijs (Carl Sandy) ir viens no Nissan inženieriem, kas palīdzēja izstrādāt šos prasīgos testu standartus. Viņš skaidro: „Automobiļa salonā sēž otrs testu komandas dalībnieks un ar ārkārtīgi precīzu endoskopu pārbauda automobiļa paneļu iekšpusi, meklējot pat vissīkākās ūdens lāses, kas varētu būt izspiedušās cauri.” Testi tiek veikti tik rūpīgi, ka Karla komanda pilnībā iztukšo automobiļa salonu, pārliecinoties, ka automobilī neiekļūst ne piliens ūdens.

Visas programmas – musonu un augstspiediena strūklu testu laikā tiek izmantots līdz pat 30 000 litriem ūdens. Tas līdzinās vairāk nekā 2 000 cikliem vidējā mājsaimniecības trauku mazgājamā mašīnā.

Tik vieglprātīga ūdens izmantošana var likties izšķērdīga, taču neviena šajos testos izmantotā ūdens lāse nenokļūst kanalizācijā. Ūdens tiek izfiltrēts un novadīts atpakaļ milzu tvertnē, no kurienes tas tiek atkārtoti izmantots, cenšoties izmērcēt nākamo automobili, kas nonāk testu kamerā. Ūdens pārstrādāšana šajā procesā Nissan ir tikpat svarīga, cik sausuma nodrošināšana automobilī saviem klientiem.

Nissan testu standarti ir vairāk nekā pietiekami Rietumeiropas salīdzinoši mērenajam klimatam un ceļiem, kā arī gana stingri vēl daudz ekstrēmākiem apstākļiem.

Karls papildina: „Stingri testi ir ļoti svarīgi, jo ne visi tirgi ir vienādi. Piemēram, Krievijā komerciālie augstspiediena automazgātāji strādā ar lielāku spiedienu, jo ir jānomazgā ceļu dubļi. Nemitīgi pilnveidojot testu standartus, mēs nodrošinām, ka mūsu automobiļi iztur pat visizaicinošākos braukšanas apstākļus Eiropā. ”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti