Jaunā "Porsche Panamera" ir klāt! (+ foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

Baltijas Sporta Auto | 29.jūnijs 2016 11:59

Vakar, otrdien, iespaidīgā gaismu, mūzikas un horeogrāfijas pavadījumā Porsche svinēja jaunā Panamera modeļa pasaules pirmizrādi Berlīnē.

Vairāk nekā 300 starptautisko plašsaziņas līdzekļu pārstāvju, viesi no politikas, uzņēmējdarbības un sporta aprindām un sabiedrības pārstāvji pirmoreiz skatīja Gran Turismo otro pa-audzi, kas ir pārveidota, sākot ar vissīkākajām detaļām. Jaunais Porsche Panamera modelis apvieno divus pretējus raksturlielumus vairāk nekā jebkad agrāk — tas pie-dāvā gan sporta automašīnas veiktspēju, gan luksusa klases sedana komfortu.

„Ar Panamera mēs esam ielauzušies luksusa sporta sedanu segmentā. Kopš tā iz-nākšanas 2009. gadā pārdoti vairāk nekā 150 000 Panamera vienību. Jaunajā modelī jūs ieraudzīsiet pavisam pārveidotu automašīnu ar jauniem motoriem, jaunu dizainu un jaunām tehnoloģijām. Jaunums ir arī tas, ka otrās paaudzes transportlīdzekli mēs ražojam tikai mūsu Leipcigas ražotnē. Turklāt mēs esam ieguldījuši 500 miljonus eiro, kas ietver pilnīgi jaunas virsbūvju ražotnes izveidi,” uzsver Porsche AG valdes priekšsēdētājs Olivers Blūms.

Jaunā Panamera dizaina valoda ar vēl dinamiskākām ikoniskai sporta automašīnai raksturīgajām plūdlīnijām un īpašajiem dizaina elementiem veido sasaisti ar Porsche 911. „Novērotājs nekavējoties atpazīs kupejas tipa jumta līniju, bet tagad tā ir daudz „straujāka”, vēl dinamiskāka un šobrīd ietver jaunu sānu loga izskatu, kas vēl vairāk uzsver kupejas tipa profilu,” sacīja Porsche AG dizaina nodaļas vadītājs Mihaēls Mauers (Michael Mauer), kas izskaidroja jaunajā modelī izvirzītos dizaina mērķus: „Jauno Panamera no pirmā acu uzmetiena var atpazīt kā Panamera, taču tajā pašā laikā arī kā jauno Panamera. Tā stiprās puses ir padarītas vēl stiprākas, tā vājības ir izskaustas, taču svarīgākais — ir saglabāts tā raksturs.”
Panamera jaunie divturbīnu motori ir jaudīgi, un, pateicoties jaunajai astoņu pakāpju dubultā sajūga transmisijai (PDK II), to degvielas ekonomija augusi par 16 procen-tiem. Novembra sākumā Panamera ienāks tirgū ar trim dažādiem motoriem un eks-kluzīvi ar pilnpiedziņu: kā Panamera Turbo ar 550 ZS, Panamera 4S ar 440 ZS un Panamera 4S Diesel ar 422 ZS.

Lai nodrošinātu vēl labāku komforta un sportiskuma apvienojumu, Panamera tagad iemantojis tādas funkcijas kā trīs kameru pneimatiskā piekare, aizmugurējās ass stū-rēšana un jaunā 4D Chassis Control šasijas vadības sistēma. Turklāt daudzas jaun-ās palīgsistēmas palielina gan komfortu, gan drošību.

Jaunajā Panamera modelī Porsche ievieš uz nākotni orientētu displeja un vadības koncepciju. Jaunais Porsche Advanced Cockpit ar viedtālruņa tipa lietotāja saskar-nēm un konfigurējamiem LED ekrāniem pārsteidz ar savu intuitīvo funkcionalitāti. Turklāt jaunā Porsche komunikāciju sistēma (PCM 4.1) piedāvā pavisam jaunu sa-vienojamības iespēju klāstu, pateicoties tās viedajām digitālajām funkcijām un tieš-saistes pakalpojumiem. Porsche Connect ir iekļauta visos jaunajos Panamera mode-ļos, ko klienti var pasūtīt jau tagad. Tā paplašina transportlīdzekļa esošās funkcijas, pievienojot digitālos pakalpojumus un lietotnes, piemēram, tādas, kuras tiek izmanto-tas noteiktu transportlīdzekļa funkciju tālvadībai, izmantojot viedtālruni, un citas pa-pildiespējas efektīvai laika pavadīšanai braukšanas laikā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti