200 km ar elektrību - "Mercedes" uzbūvē elektrisko kravinieku (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 27.jūlijs 2016 21:38

Mercedes-Benz nodemonstrējis elektriskā kravas auto Urban eTruck prototipu, kas ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var nobraukt līdz pat 200 km.

Trīsasu kravas auto aprīkots ar diviem elektromotoriem, kas piestiprināti pie aizmugurējās ass iespējami tuvu riteņiem. Abu agregātu kopējā jauda ir 340 Zs, bet maksimālais griezes moments – 11 000 Nm. Enerģiju tiem piegādā no trim automašīnas rāmī droši paslēptiem 212 kilovatstundu litija-jonu akumulatoriem, kurus ar speciālas 100 kilovatu iekārtas palīdzību var uzlādēt 2-3 stundu laikā.

Kā uzsver ražotājs, elektriskais kravas auto ir salīdzināms ar līdzīgas kategorijas dīzeļauto, jo pēc kravnesības tas savam, ar dīzeļdegvielu darbināmajam līdziniekam  zaudē vien 700 kg.

Sērijveidā šo ekoloģiski tīro kravas auto, kas varētu sekmīgi darboties pilsētu vidē, neatstājot uz to nelabvēlīgu ietekmi, varam gaidīt pēc 2020.gada.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
220V 28.jūlijs 2016 21:28
3 0 Atbildēt

pa pilsētu 200 km nebūs tik viegli savākt

msh 28.jūlijs 2016 12:17
1 0 Atbildēt

Ekoloģiski tīrais... :)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti