"BMW" restaurējis Elvisa Preslija rodsteru 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 5.augusts 2016 16:09

"BMW" restaurējis rodsteru "BMW 507" – 1957.gadā ražotu sporta mašīnu, kas savulaik piederējusi Elvisam Preslijam.

Rokenrola karalis BMW rodsteru iegādājās 1958.gadā, pildot dienesta pienākumus Vācijā.  1960.gadā viņš demobilizējās un atgriežoties ASV, paņēma automašīnu sev līdz.

Divus gadus viņš priecājās par sporta "BMW", tad nolēma to pārdot. Tā automašīna no Ņujorkas nonāca Alabamā, kur nākamais īpašnieks to pārbūvēja sacīkstēm, nomainot daudzas oriģinālās detaļas, tostarp motoru, oriģinālo 3,2 litru astoņcilindru agregātu aizstājot ar "Chevrolet" V8. Bet savulaik baltā virsbūve jau Elvisa laikā bija pārkrāsota sarkana, lai mūziķa fanes nevarētu uz tās atstāt ar lūpu krāsu veidotus vēstījumus.

"BMW" muzejā unikālais rodsters atgriezās 2014.gadā, kad kompānija pēc garām pārrunām, nopirka to no amerikāņu kolekcionāra Džeka Kastora. Kastors, kura īpašumā automobilis glabājās jau no 1968.gada, pats gribēja to atjaunot – viņš bija izpētījis rodstera vēsturi un cītīgi meklēja oriģinālās detaļas. Laikam jau juzdams, ka paša spēkiem tas tomēr neizdosies, tobrīd 77 gadus vecais kolekcionārs izšķīrās par pārdošanu.

"BMW" atjaunoja oriģinālo krāsojumu, nomainīja motoru un citas samainītās detaļas. Restaurācija ilga divus gadus un tagad ir pabeigta. Diemžēl, Džeks Kastors to vairs nepiedzīvos, jo mira jau 2014.gada novembrī.

Atjaunotā rodstera prezentācija notiks 21.augustā, Peblbīčas automobiļu “elegances konkursā,” kurā "BMW" nolēmis godināt jau pieminēto kolekcionāru Džeku Kastoru.

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ReinisPaberzis 5.augusts 2016 23:15
2 0 Atbildēt

Sveiki, draugi! Šo unikālo BMW 507 ražoja no 1956.gada līdz 1959.gadam un saražoja pavisam mazu skaitu. Tikai 252 vienības.

BMW 507 tika aprīkots ar 3,2 litru, OHV V8, benzīna dzinēju. Dzinējs spēja attīstīt 150 zs un 110 kw.

Dzinējs tika saslēgts ar 4 ātrumu mehānisko ZF ātrumkārbu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti