Automašīnas mūžs paātrinātā režīmā – ir veiksmīgi veikts simtais “Audi Quality Assurance” INKA tests 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Moller Baltic Import SE | 8.augusts 2016 16:13

12 gadi tikai 19 nedēļās – “Audi Quality Assurance” ir veiksmīgi veikusi jau simto Ingolštates korozijas un novecošanas (INKA) testu. Šoreiz testā piedalījās automašīna “Audi A4”.

INKA ir viens no stingrākajiem pārbaudījumiem, kuru nepieciešams izturēt “Audi” automašīnām. 19 testēšanas nedēļās tiek imitēti 12 automašīnas mūža gadi, tiek veiktas pārbaudes un auto pakļauti dažādiem izaicinājumiem. Ar šo metodi “Quality Assurance” pārbauda “Audi” efektīvo korozijas aizsardzību un izturību.

Simts INKA testu laikā kopumā aizvadītas 322 500 testēšanas stundas, nobraukts vairāk nekā viens miljons kilometru, pieveikti 2800 dubļu testi un 1900 sāls testi. “Audi” Materiālu inženierijas nodaļas vadītāja Silvija Drolla norāda: ““Audi” zīmols asociējas ar nevainojamu ražošanas kvalitāti, augstvērtīgu materiālu izmantošanu un izturību – arī daudzus gadus pēc automašīnas pirmās reģistrācijas. INKA tests ir svarīgs rīks mūsu modeļu kvalitātes noteikšanai un ražošanas metožu tālākai attīstībai.”

Izturības testam ir pieci posmi. Vispirms automašīna tiek ievietotā 350C karstā klimatiskajā kamerā un apsmidzināta ar sāli. Tad kameras uzstādījumi tiek mainīti, lai imitētu tropiska klimata apstākļus, gaisa temperatūrai pieaugot līdz 500C un mitruma līmenim sasniedzot 100%. Trešajā posmā tiek izmantotas gan 80 halogēnu metāltvaika, gan 1200 vatu lampas, kuras uzsilda virsbūvi līdz pat 900C. Šajā procesā automašīnas krāsas nedrīkst izbalēt un materiāli nedrīkst kļūt trausli.

Ceturtais posms simulē ziemas apstākļus pie polārā loka. Mīnus 350C grādu salā četru atbalstu hidroimpulsa iekārta kustina automašīnu, lai simulētu virsbūves vērpi un spiegojumu uz automobiļa detaļām un dzinēja stiprinājumiem, kas automašīnai jāiztur braucot pa nelīdzeniem ceļiem. Savukārt piektajā posmā autovadītāji vairākkārt izbrauc atklātajā testēšanas laukumā pa īpaši sagatavotiem ceļiem.

Ar katru modeli kopumā tiek nobraukti 12 000 kilometru, iekļaujot arī braukšanu pa sālsūdeni un dubļiem. Testa noslēgumā kvalitātes inspektori izjauc automašīnu aptuveni 600 atsevišķās detaļās un pārbauda to vājos punktus.

“Audi Quality Assurance” pirmo INKA testu veica 2002. gadā. Savukārt jaunu, ražošanā vēl nenonākušu automašīnu modeļu pārbaudei šī tehnoloģija tiek izmantota jau 40 gadus.

 
Visi komentāri
 
. 8.augusts 2016 16:49
0 0 Atbildēt

Vai tieshaam gruuti nedaudz padomaat ar veselo sapraatu? Pie 900C tacju plastmasas jau sen buus izkusushas. Un -350C ir daudz zem absoluutaas nulles, taada temperatuura vispaar nav iespeejama.

korekcija 8.augusts 2016 23:37
0 0 Atbildēt

900C domāts ir 90*C un mīnus 350C ir -35*C (šeit vienkārši nav iespējams iekopēt ar grādu apzīmējumu)

grāds 10.augusts 2016 14:18
0 0 Atbildēt

kāpēc gan lai nebūtu iespējams?? Grādu zīmei nav jāizmanto nulles simbols, bet speciāls unicode simbols °

tātad +90 °C un –35 °C.

Wtf 9.augusts 2016 22:28
0 0 Atbildēt

Muld ka nemetas. Auto firmām NAV izdevīgi ražot auto, ar kuru visi brauks desmit gadus. ASV iestājās depresija (ekonomiskā krīze) no tā vien, ka neviens nepirka jaunus auto ( bija kvalitatīvi). Tagad auto kompānojas izdomā dažādas drošības lietas, izmešus, ekonomiju, u.c. lietas lai varētu ražot sūdus un dārgāk.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti