"Renault Scenic" iegūst augstāko "Euro NCAP" drošības vērtējumu

 

Foto: EuroNCAP

Nozare.lv | 4.septembris 2016 7:59

Jaunais Renault SCENIC ir saņēmis piecas zvaigznes Euro NCAP drošības novērtējumā, kļūstot jau par divdesmito Renault modeli, kas saņem neatkarīgās organizācijas augstāko vērtējumu 15 gadu garumā.

Renault SCENIC izceļas ar virkni augstas klases tehnoloģiju, piemēram, tas ir pirmais auto savā segmentā, kura standarta aprīkojumā ir iekļauta aktīvā ārkārtas bremzēšanas sistēma, kas spēj noteikt gājējus.

Drošības novērtējuma rezultāts apliecina Renault stingro apņemšanos ieguldīt transportlīdzekļu drošībā, sevišķi ar jaunākajām mūsdienu tehnoloģijām jaunajā SCENIC, kas nonāks pārdošanā jau šī gada septembrī. Automodelis veiksmīgi izturējis jaunā Euro NCAP protokola drošības testus, iegūstot 90% punktus pieaugušo aizsardzībā, 82% - bērnu aizsardzībā un 67% - gājēju aizsardzībā.

Augstākā līmeņa drošība

Augstākais līmenis ir sasniegts pasīvās drošības jomā - uzbūve un aprīkojums, kas aizsargā braucējus no sadursmes.

Jaunajam SCENIC ir uzlabota tērauda uzbūve, kas veido drošu ietvaru braucēju aizsardzībai. Dažas no šīm tērauda daļām ir ar īpaši augstu elastīguma līmeni, ļaujot katram kvadrātmilimetram izturēt līdz par 120 kg lielu spiedienu. Viegli deformējama papildus zona ārpus pasažieru telpas absorbē sadursmi, nodrošinot lielāku drošības līmeni braucējiem.

Jaunā SCENIC aprīkojumā ietilpst divi aizkarveida gaisa spilveni pirmajai un otrajai sēdekļu rindai, kā arī divi krūškurvja gaisa spilveni priekšā. Divi jaunākās paaudzes krūškurvja augstuma gaisa spilveni izmanto adaptīvu tehnoloģiju - nolasot sensoru informāciju, gaisa spilvenu piepūšanās līmenis tiek pielāgots vadītāja un pasažieru ķermeņiem.

Jaunā SCENIC tehnoloģijas nodrošina mierīgu un drošu pārvietošanos

Jaunais SCENIC izmanto premium segmenta tehnoloģijas un vairāku veidu inovatīvas iekārtas. Tas ir vienīgais transportlīdzeklis C-MPV segmentā, kas standarta aprīkojumā piedāvā ārkārtas bremzēšanas sistēmu, kura spēj noteikt gājējus.

Lai brīdinātu vadītājus riska situācijās un sniegtu pārliecību drošā vidē, jaunais SCENIC ir aprīkots ar:

- Krāsainu Head-up displeju

- Brīvroku parkošanās sistēmu

- Joslas maiņas brīdinājumu

- Joslas ieturēšanas palīgrīku

- Adaptīvu kruīza kontroli

- Braukšanas noguruma noteikšanu un trajektorijas analīzi

- Aktīvo ārkārtas bremzēšanas sistēmu ar gājēju noteikšanu

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti