VW Tiguan pārspēj konkurentus attiecībā uz gaisa kvalitāti

 

Foto: Publicitātes attēls

Volkswagen Marketing | 9.septembris 2016 7:47

Volkswagen ir vienīgais ražotājs, kas ir ieguvis dīzeļdegvielas transportlīdzekļa A pakāpes vērtējumu pēc EQUA gaisa kvalitātes indeksa papildinājuma augustā.

Tikmēr daži jauni dīzeļdegvielas transportlīdzekļi, kas šomēnes tika iekļauti indeksā, joprojām rada slāpekļa oksīda (NOx) izmešus, kuru daudzums līdz pat 12 reizēm pārsniedz oficiālajās Euro-6 pārbaudēs atļauto līmeni.

Augustā EQUA gaisa kvalitātes indeksam tika pievienots vairāk nekā 20 jaunu automašīnu, tostarp jauni modeļi no dažādiem ražotājiem, piemēram Audi, BMW, Hyundai, Mercedes-Benz un Renault.

Kopš EQUA indeksa izveidošanas šī gada sākumā jaunais Volkswagen Tiguan 2.0 ar dīzeļdegvielas dzinēju ir piektais VW modelis un astotais Volkswagen Group transportlīdzeklis, kam ir piešķirts A vērtējums. Tas nozīmē, ka automašīnas faktiskais NOx izmešu līmenis ir mazāks vai vienāds par laboratorijā noteikto Euro-6 robežvērtību.

Divi jauni Renault modeļi — Espace ar 1,6 litru dīzeļdegvielas dzinēju un Megane ar 1,5 litru dīzeļdegvielas dzinēju — saņēma viszemāko jeb H pakāpes vērtējumu. Tas nozīmē, ka šo automašīnu faktiskais NOx izmešu daudzums ir vairāk nekā 12 reižu lielāks nekā norādīts oficiālo pārbaužu rezultātos. Zemu vērtējumu saņēma arī Hyundai i40 ar 1,7 litru dīzeļdegvielas dzinēju un Santa Fe ar 2,2 litru dīzeļdegvielas dzinēju — abu modeļu faktiskais NOx izmešu daudzums ir līdz pat astoņām reizēm lielāks nekā Euro-6 atļautais līmenis, tāpēc modeļi saņēma F pakāpes vērtējumu.

Iestādes Emissions Analytics vadītājs un dibinātājs Niks Moldens (Nick Molden) teica: “Mēs pastāvīgi iegūstam iepriecinošus rezultātus no dažādiem transportlīdzekļu ražotājiem, piemēram, Volkswagen. Šie rezultāti liecina, ka vairāku ar dīzeļdegvielas dzinējiem aprīkotu jaunu transportlīdzekļu faktiskie izmešu rādītāji atbilst oficiālajās pārbaudes iegūtajiem rezultātiem. Tomēr vairāku jaunu automašīnu faktiskie rādītāji ievērojami atšķiras no laboratorijā iegūtajiem.”

Vērtējumi ir publiski pieejami visiem, tostarp transportlīdzekļu ražotājiem un patērētājiem. EQUA indekss ir programma, kuras mērķis ir izveidot un ieviest vienkārši saprotamu informatīvu uzlīmi ar katras automašīnas faktiskās efektivitātes datiem.

Emissions Analytics izstrādātais EQUA indekss ļauj ražotājiem demonstrēt transportlīdzekļu faktiskos datus un nodrošina politiku veidotājiem nepieciešamo informāciju gaisa kvalitātes uzlabošanai.

EQUA gaisa kvalitātes indeksu ir plānots izmantot kā gaidāmo reālās braukšanas laikā radīto izmešu noteikumu papildinājumu. Šis indekss tiks izmantots, lai pārraudzītu transportlīdzekļu faktiskos rādītājus un jauno noteikumu efektivitāti.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 2

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti