Patērētāji Norvēģijā iesūdzējuši tiesā "Tesla" par nepietiekami ātriem elektromobiļiem

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 26.septembris 2016 12:56

Vairāk nekā 100 neapmierināti elektrisko automašīnu "Tesla" īpašnieki Norvēģijā iesūdzējuši tiesā šo automašīnu ražošanas uzņēmumu "Tesla Motors", jo viņu īpašumā esošo automobiļu paātrinājums ir lēnāks par solīto, paziņojuši advokāti.

126 prasītāji apgalvo, ka viņu elektriskās automašīnas no 0 līdz 100 kilometriem stundā nepaātrinās 3,3 sekundēs, kā "Tesla" apgalvo savās reklāmās.

"Šīs situācijas pamatā ir tas, ka patērētāji vēlas iegūt kompensācijas, jo automašīnām ir mazāk zirgspēku, nekā solīts," norāda viens no šo automašīnu īpašniekus pārstāvošajiem advokātiem Kaspars Tommesens.

Viņš gan neprecizē, cik lielu kompensāciju automašīnu īpašnieki, kuri tiesā iesūdzējuši "Tesla" par patērētāju tiesību pārkāpumiem, cenšas iegūt.

Tiesas prāva attiecas uz "Tesla S P85D" sedanu, kam ir viens no pasaulē straujākajiem paātrinājumiem un kam, pēc autoražotāja norādītajiem datiem, ir 700 zirgspēku.

Taču neapmierinātie īpašnieki apgalvo, ka šo automobiļu patiesā jauda ir vien aptuveni 469 zirgspēki, padarot paātrināšanos mazāk iespaidīgu, nekā cerēts.

"Dažiem var šķist, ka šī ir tikai sūkstīšanās," saka automašīnas "Tesla" īpašnieks Frūde Fletens Jakobsens. "Taču liela daļa cilvēku krietni nopūlējušies finansiālā ziņā, lai savā īpašumā iegūtu automašīnu ar 700 zirgspēkiem, un, kad jūs konstatējat, ka neesat saņēmis to, par ko samaksājāt, jūs jūtaties apkrāpts."

Viņš norāda, ka par savu automašīnu izdevis 873 900 kronas (94 660 eiro).

Tikmēr "Tesla" Norvēģijas struktūrvienība skaidro, ka kompānijas un trešo pušu veiktās pārbaudes uzrāda, ka automašīnas rādītāji konsekventi atbilduši reklāmu apgalvojumiem vai pat bijuši labāki.

Šīs lietas izskatīšana Oslo tiesā tiks sākta decembra vidū.

Norvēģija, kur elektriskajām automašīnām netiek piemērots nodoklis, ir viens no "Tesla" lielākajiem tirgiem. Uzņēmums valstī šogad kopumā pārdevis vairāk nekā 1600 automobiļus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti