Visi vienās rokās - dīleris pasūta visus atlikušos "Dodge Viper" varenauto 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 6.oktobris 2016 14:07

"Dodge" dīleris "Gerry Wood Dodge" no Ziemeļkarolīnas pasūtījis 135 "Dodge Viper" eksemplārus. Kompānija apgalvo, ka tas atbilst 99 procentiem no tā skaita, kādu "Dodge" plāno izgatavot līdz 2017.gadam, kad paredzēts pabeigt "Viper" ražošanu.

No dīlera pasūtīto automašīnu kopējā skaita 38 eksemplāri pieder īpašai sērijai. 18 Viper iekļauti "ACR Solid Edition" sērijā, 14 — "A/E Solid Edition", bet seši automobiļi ir ekskluzīvās "Black Stripe" versijas eksemplāri.

Galīgais lēmums par "Dodge Viper" noņemšanu no konveijera tika pieņemts 2015.gada nogalē. Tas saistīts ar pieaugošajām prasībām drošības jomā. Nākamgad ASV stāsies spēkā prasība par automobiļu aprīkošanu ar sānu drošības aizkariem. "Viper" konstrukcija nav pielāgojama šādām izmaiņām, jo pretējā gadījumā vadītāja un pasažiera galvām vairs nepietiktu brīvas vietas.

Pēdējie "Dodge Viper" tiek aprīkoti ar 8,4 litru desmit cilindru benzīna motoru, kas attīsta 654 zirgspēku jaudu. No vietas līdz 100 km/h kupeja paātrinās trīs sekundēs. ASV tirgū „odzes” cena sākas no atzīmes 89 995 dolāri.

 

 
Visi komentāri
 
Danger 6.oktobris 2016 20:51
1 3 Atbildēt

man liekas dīleris ir smagi pārrēķinājies - ko iesākt ar auto, kas nedrīkstēs uz ceļa rādīties? (ja pieņems to likumu par airbagiem)

EmilsK 6.oktobris 2016 22:05
2 2 Atbildēt

Tādus ražot vairs nevarēs, bet tie kas jau ir uztaisīti, varēs braukt cik grib, tad jau visas mašīnas kurām nav sānu airbagi jāņem nost no ceļa ?

iDmore 7.oktobris 2016 9:18
0 0 Atbildēt

Dīleris pēc tam noplēsīs normālu naudas žūksni, jo pieprasījums uzaugs debesīs..

iDmore 7.oktobris 2016 9:19
0 0 Atbildēt

Idejiski, labākais risinājums būtu atvērt rūpnīcu ārpuses ASV..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti