Audi pārdošanas apjomi pieaug visā Eiropā: Latvijā pieaugums sasniedz 30%

 

Foto: Publicitātes attēls

audi.lv | 14.oktobris 2016 14:04

Pēc 2016.gada trešā ceturkšņa datiem, Audi vēl vairāk uzlabo savas pozīcijas tirgū, kāpinot pārdošanas apjomus par 30% .

Stabilo izaugsmi Latvijas tirgū zīmolam nodrošināja Audi Q5 modelis, kura piegāžu skaits pieaug par 64%, Audi A4 ar 26% pieaugumu, kā arī Audi A3 ar vairāk nekā četrkāršo tirdzniecības apjomu pieaugumu salīdzinājumā ar pērno gadu.

Audi Latvija plāno veiksmīgi novadīt arī pēdējo gada ceturksni, galvenokārt pateicoties jaunajam kompaktās klases apvidus auto Audi Q2, kas jau pieejams pasūtīšanai un kopš šīs nedēļas tiek piedāvāts testa braucieniem pie Audi oficiālajiem dīleriem Moller Auto Rīga un Moller Auto Lidosta.

Arī pasaulē  zīmolam 2016. gada pirmā puse bija ļoti veiksmīga. Neskatoties uz samērā saspringto tirgus vidi, AUDI AG gada pirmos trīs ceturkšņus noslēdzis ar izaugsmi: septembrī zīmola piegāžu skaits palielinājās par 1,7% līdz aptuveni 173 850 vienībām, kas ievērojami pārsniedz šī paša perioda rādītājus 2015.gadā. Īpaši pieaudzis ir pieprasījums Eiropā – par 6,3%. Arī  Ziemeļamerikā vērojams būtisks pieaugums 4,1% apmērā. Eiropā īpaši populāri šogad bija kompaktie Audi modeļi. Audi A3 un Q3 pārdošanas apjoms septembrī kopumā pieauga par 16%. Kopš janvāra ražotājs visā pasaulē piegādājis aptuveni 1 408 800 dažādu modeļu vienību.

Bez jau minētā flagmaņa Audi Q2, zīmols liek lielas cerības uz Audi A5 pārdošanu, kas stiprinās Audi sportisko auto līniju un piedāvās lielisku komfortu un vadāmību. Gan Audi Q2, gan Audi A5 pie Eiropas dīleriem nonāks novembrī. Modeļiem 2017. gada sākumā pievienosies arī Audi Q5 jaunā paaudze, kas pirmo reizi plašākai sabiedrībai tika prezentēts Parīzes motoršovā šī gada septembrī.

Jāatzīmē, ka Audi A4 ir ne vien pirktākais modelis Latvijā, bet šogad tas arī atguva līdera pozīcijas savas klases premium modeļu kategorijā visā reģionā. Iepriekšējā mēnesī aptuveni 17 300 klientu Eiropā nolēma iegādāties šo vidējās klases modeli, kas ir par 21,6% vairāk nekā 2015. gada septembrī.  Arī Audi A3 kāpināja pārdošanas apjomus Eiropā līdz aptuveni 21 500 vienībām, par 26,4% pārsniedzot pērn sasniegto. Kopumā kopš janvāra Eiropā piegādāti 657 100 automobiļi. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti