Audi sola trīs jaunus elektriskos modeļus līdz 2020.gadam

 

Audi e-tron quattro Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 18.oktobris 2016 6:06

Vācijas autobūves kompānija Audi līdz 2020.gadam laidīs klajā trīs jaunus elektriskās piedziņas modeļus. Visi ies tirgū ar nosaukumu e-tron modeļa paplašinājumā.

Atsaucoties uz Audi vadītāja Ruperta Štadlera sniegto informāciju, mediji ziņo, ka pirmais Audi elektromobilis ieradīsies 2018.gadā. Tas būs vidējās klases krosovers, kas veidots uz 2015.gadā izgatavotā prototipa bāzes un tirgū konkurēs ar Tesla Model X.

Atgādināsim, ka 2015.gada Frankfurtes autoizstādē prezentētais Audi prototips e-tron quattro bija apgādāts ar trīs elektromotoriem – viens bija piestiprināts pie priekšējās, divi - pie aizmugurējās ass. Elektromotoru kopējā jauda bija 435 Zs, taču strauji paātrinoties, atdeve varēja īslaicīgi pieaugt līdz 503 Zs. 100 km/h elektriskais krosovers spēja sasniegt 4,6 sekundēs, bet maksimālais ātrums bija elektroniski ierobežots līdz 210 km/h.

Elektriskajam krosoveram sekos elektriskās piedziņas sedans A9 e-tron, kas par pircēju simpātijām cīnīsies ar Tesla Model S. Sedans tik ražots uz kopīgas platformas ar krosoveru un tāpat kā tas būs komplektēts ar trim elektromotoriem. A9 e-tron aprīkos ar 95 kilovatstundu litija-jonu akumulatoriem, kas ar vienu uzlādi ļaus nobraukt aptuveni 500 km.

Kā pēdējais no pieteiktās trijotnes pircēju vērtējumam tiks nodots kompakts pilsētas elektroauto ar gaitas rezervi 350 līdz 450 km. Paredzams, ka 2020.gadam plānotais mazauto tiks ražots uz universālās MEB platformas, ko Volkswagen izstrādājis savu jauno elektromobiļu saimei.

Agrāk tika ziņots, ka, sākot ar 2018.gadu Audi ik gadu laidīs klajā vismaz vienu elektriskās piedziņas vai hibrīda modeli, bet aizvadītajā nedēļā izskanēja ziņa, ka vācu kompānija noņems no ražošanas Audi R8 e-tron – superauto R8 elektrisko modifikāciju, kam neesot pieprasījuma (izgatavoti nepilni 100 eksemplāri).

 

 

Audi R8 e-tron

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti