Škoda uzsāk krosovera Kodiaq ražošanu 10

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 20.oktobris 2016 12:55

Šonedēļ no konveijera noripoja pirmais Škoda jaunā krosovera Kodiaq eksemplārs, papildinot čehu kompānijas krosoveru klāstu, ko līdz šim pārstāvēja tikai viens modelis Yeti.

Kodiaq ir nedaudz lielāks par tehniski līdzīgo Volkswagen Tiguan. Krosoveru varēs pasūtīt septiņvietīgā versijā ar trešo sēdekļu rindu, ko var regulēt garumā vai piecvietīgā modifikācijā. Piecvietīgā versijā Kodiaq bagāžnieka apjoms ir 720 litri, nolaižot otrās sēdekļu rindas atzveltnes – 2065 litri. 

Kodiaq aprīkojumā būs multimediju sistēma ar skārienjutīgu vadību, Google navigāciju, atsevišķa klimatkontrole aizmugures pasažieriem, bagāžnieka vāks ar elektropievadu un bezkontakta atvēršanas funkciju, Head-up displejs, kā pirmajam no Škoda modeļiem. Būs arī durvīs noglabāti lietussargi un speciāls „miega komplekts” aizmugures pasažieriem.

Vadītājam palīdzēs dažādas drošības un palīgsistēmas, tostarp Area View ar priekšā, aizmugurē un sānu spoguļos iemontētām video kamerām, kas visu tuvākajā automobiļa apkārtnē notiekošo pārraida uz centrālo monitoru. Pieejams arī piekabes asistents un automātiskā bremzēšanas sistēma, kas aktivizējas konstatējot šķērsli (piemēram, gājēju).

Motoru klāstu veidos 1,4 litru benzīna agregāts ar 125 un 150 ZS, 2,0 litru motors ar 180 ZS, kā arī divi dīzeļi ar 150 un 190 Zs. Par sadarbības partneri tiem varēs izvēlēties sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu vai sešu diapazonu DSG robotizēto divsajūgu transmisiju.

Kodiaq pierakstīts Kvasinas rūpnīcā, kur top arī Škoda izmēros mazākais krosovers Yeti un sedanu līnijas flagmanis Superb.  

 
Visi komentāri
 
MartiniB 20.oktobris 2016 15:31
2 1 Atbildēt

?apmaksāta? raksta autors aizmirsa pieminēt neafišētas īpatnības -

nenovēršama graboņa braucot pa bruģi

www.youtube.com/watch?v=abPGeEu9iWE

MK4 20.oktobris 2016 17:15
1 2 Atbildēt

Pirmkārt, ja šāda problēma ir Superb, tas nenozīmē, ka būs arī citiem modeļiem.

Otrkārt, šāda graboņa mēdz būt arī "dārgā gala" auto. Nav jau tā ka visi ceļi un ielas ir bruğētas...

imzz 20.oktobris 2016 17:59
1 0 Atbildēt

"Pirmkārt, ja šāda problēma ir Superb, tas nenozīmē, ka būs arī citiem modeļiem."

Tajā Youtube bija minēti arī Fabia, Octavia un Yeti, bet tie ar DSG kārbu. Man personiski ir Yeti ar manuālo - nekas negrab.

msh 20.oktobris 2016 18:17
0 1 Atbildēt

Kopš kura laika jetijs skaitās šķērsotājs? Es tur kaut kā varu tikai ieraudzīt mazāku civilizētāku bulkuvāģi...

rt 21.oktobris 2016 9:00
0 0 Atbildēt

Bulkuvāģis ir Roomster, tagad saukts par Praktik.

msh 21.oktobris 2016 17:37
0 0 Atbildēt

Darbavietai ir jetijs, ar kuru braukā īpašnieki, tāpēc regulāri varu apskatīties - neredzu tur nekādu šķērsotāju.

Ulass 21.oktobris 2016 8:27
0 0 Atbildēt

Šonedēļ no konveijera noripoja pirmais Škoda jaunā krosovera Kodiaq eksemplārs, papildinot čehu kompānijas krosoveru klāstu, ko līdz šim pārstāvēja tikai viens modelis Yeti.

--------------------

Vai tad ''Škoda Scout'' nebija krosovers?

iAutolv 21.oktobris 2016 9:11
0 0 Atbildēt

Vai tad, piemēram, "audi a6 allroad" un "vw passat alltrack" ir krosoveri? - Škodas Scout modeļi ir apmēram tas pats

JanisGrinhofs 21.oktobris 2016 9:19
2 2 Atbildēt

Domāju jaunais Škodas krosovers reāli būs nopietns konkurents pārējiem klases pārstāvjiem. Konkurēt spēju apliecinājuši gandrīz visi čehu markas modeļi. Galvenokārt pateicoties cenas un kvalitātes sabalensētībai.

Škoda "phenomenon" 21.oktobris 2016 11:11
1 1 Atbildēt

Konkurēt spēju apliecinājuši gandrīz visi čehu markas modeļi. Galvenokārt pateicoties cenas un kvalitātes sabalensētībai.:D:D:D Un arī ar to, ka grab viss, kas vien var grabēt. Pat jaunai automašīnai, kura tikko kā nolaista no konveijera. Šis reāli no manas pieredzes. Esmu tikai vienreiz līdz šim pircis "iegrābies" Škodas "brīnumā" un tā ir arī pēdējā reize. Viennozīmīgi!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti