Prezentēts "Volkswagen Atlas" - septiņvietīgais krosovers ASV tirgum (+ foto) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 28.oktobris 2016 9:07

Vācijas autobūves kompānija "Volkswagen" atklājusi jauno krosoveru "Atlas", kas izstrādāts uzsvaru liekot uz ASV tirgu.

"VW Atlas" pamatā ir MQB modulārā platforma, ko izmanto arī "VW Tiguan" un oktobra sākumā prezentētajam čehu "Škoda Kodiaq".  Neraugoties uz radniecību ar jau tikko minētajiem Eiropas modeļiem, aizokeāna folksvāgens tomēr ir krietni savādāks. Tas ne vien izskatās krietni lielāks, bet arī ir, septiņvietīgo "Škoda Kodiaq" (4697 mm) garumā pārspējot par vairāk nekā 30 mm. "Atlas" garums pārsniedz piecus metrus, kas telpas piedāvājumā ļaus tam sacensties ar galvenajiem konkurentiem Ziemeļamerikas tirgū - "Ford Explorer" un "Toyota Highlander".

Trešā sēdekļu rinda vajadzības gadījumā ir “nogremdējama grīdā”, pasažieru ērtībām tā aprīkota ar 12V pieslēgvietu un glāžu turētājiem, savukārt nokļūšanu pašā aizmugurē atvieglos otrās rindas atsevišķi nolokāmie un pārbīdāmie sēdekļi.

Zināms, ka motoru klāstā pagaidām iekļauti divi agregāti: 2 litru turbo „četrinieks” ar 238 Zs jaudu un 3,6 litru atmosfēriskais VR6 dzinējs, kas attīsta 280 Zs. Abi motori strādā komplektā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Krosovera bāzes versijai būs priekšējo riteņu piedziņa, bet pilnpiedziņa ar piektās paaudzes "Haldex" sajūgu būs pieejama vienīgi kombinācijā ar sešcilindru motoru.

"VW Atlas" jau bāzes versijā būs aprīkots ar diožu lukturiem priekšā (aizmugurē par piemaksu) un multimediju sistēmu ar 10,1 skārienjutīgu collu ekrānu. Par piemaksu var izvēlēties 12,3 collu ciparu mērinstrumentu paneli kā jaunajam "VW Passat". "Car-Net" nodrošina pieeju internetam, "Mirrorlink", "Apple CarPlay" un "Android Auto" – viedtālruņa saturu un funkcijas automašīnas multimediju sistēmā. Augstvērtīgas skaņas cienītājiem tiek piedāvāta 480w "Fender" audio iekārta.

Atkarībā no versijas krosovers būs komplektēts ar automātisko parkošanās palīgsistēmu, adaptīvo kruīzkontroli, aklās zonas palīgsistēmu, joslas uzturēšanas palīgu un automātiskās bremzēšanas sistēmu.

"VW Atlas" tiks ražots ASV un pārdošanā nonāks 2017.gada pavasarī. Savukārt Krievijas un Tuvo Austrumu tirgū "Atlas" kļūs pieejams 2017.gada beigās.

Vācu "Auto-Motor-Und-Sport.de" prognozē, ka ASV tirgū bāzes modelis varētu maksāt aptuveni 30 000 dolāru, kamēr vislabāk aprīkotā modifikācija ar sešcilindru motoru – nedaudz virs $ 50 000. 

 
Visi komentāri
 
es 28.oktobris 2016 15:28
0 0 Atbildēt

Patiesībā jau drausmīga fubla www.carscoops.com/2016/10/2018-...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti