Henrika Fiskera piedāvājums – elektroauto ar 640 km tāldarbību un autopilotu

 

Koncepts E-Motion Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 3.novembris 2016 6:25

Pazīstamais auto dizaineris un konstruktors Henriks Fiškers atklājis detaļas par savu jauno projektu – elektrisko sedanu E-Motion, kas ar vienu uzlādi spēs veikt aptuveni 640 km.

Henriks Fiskers, kas savulaik strādājis arī pie Aston Martin un BMW, 2011.gadā laida klajā paša lolojumu – elektroauto Karma ar benzīna motoru kā gaitas pagarinātāju. Karma kļuva par daudz un dažādu balvu ieguvēju, taču tirgū modelim neveicās – paredzēto 15 000 eksemplāru gadā, notirgot izdevās vien divus tūkstošus, bateriju piegādātājs A123 bankrotēju un drīz vien tam sekoja arī Fisker Automotive. 2014.gada sākumā Karma iestrādes pārpirka ķīniešu Wanxiang Group, kas šogad jau atgriezis to dzīvē ar nosaukumu Karma Revero, savukārt Henriks Fisker ir sagatavojis jaunu un vēl daudz ambiciozāku projektu.  

Jaunais projekts E-Motion ir tīrs elektromobilis. Šoreiz nekāda benzīna motora un nekāda gaitas pagarinātāja – tā vietā jauna tipa super ietilpīgas baterijas, kas varēs nodrošināt kustību 640 km garumā. Baterijas izstrādā jaundibinātā Fisker Nanotech kompānija un zināms, ka tās izgatavotas no jauna materiāla, ka ir 300 reizes izturīgāks par tērauda, labāk vada siltumu un elektrību. Līdz šim būtiskākais trūkums bija no šī materiāla izgatavoto bateriju izmaksas, taču Fiskeram esot izdevies šo problēmu atrisināt.

E-Motion būs sportisks sedans ar šauriem LED starmešiem, četrām komfortablām sēdvietām, monitoriem un vadības saskarni visiem pasažieriem, uz augšu un sāniem atveramām durvīm, kā arī radaru un videokameru sistēmu autonomai braukšanai.

2017.gadā Fiskers sola nodemonstrēt funkcionējošu E-Motion prototipu, tad arī tikšot parādīts elektriskā sedana salons.

 

2015.gadā Fiskers radīja konceptu Thunderbolt

Fisker Karma

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti