Prezentēta krosovera Mazda CX-5 jaunā paaudze (+ foto) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 16.novembris 2016 11:11

Japānas autobūves kompānija Mazda Losandželosas motoršovā atklājusi jaunās krosovera CX-5 jaunās paaudzes modeli, kas nākamā gada pavasarī kļūs pieejams arī pircējiem mūsu kontinentā.

Savā otrajā paaudzē Mazda CX-5 gabarītus tikpat kā nav mainījis – garums un platums palicis tāds pats, vien augstumā zaudēti 2 cm, bet “špūre” pieaugusi par 1 cm. Jau pamanāmāks ir priekšējo statņu novietojums, kas salīdzinot ar pirmās paaudzes modeli pārbīdīti 4,3 cm tālāk uz aizmuguri. Šāds risinājums ne vien uzlabojis redzamību vadītājam, bet kopā ar pārveidoto priekšpusi, kā arī garākajiem un šaurākajiem galvenajiem starmešiem, piedevis CX-5 vairāk sportiskums un pozitīvas agresijas.

Jaunā modeļa bagāžas nodalījums kļuvis par 5 litriem ietilpīgāks (tagad 505 l), bet viduskonsole salonā novietota augstāk, līdz ar to manuālās kārbas ātrumu pārslēgs pacēlies par 4 cm, bet automātam – pat par 6 cm. Priekšējais panelis ir pilnībā pārveidots – tagad tas ir plakanāks, komplektēts ar trīsdimensiju ventilācijas un apsildes sistēmas izvadiem hroma ietvaros un 7 collu multimediju sistēmas displeju. Iebūvēti jauni sēdekļi, klimatkontroles vadības bloks un multifunkciju stūre, kas aizgūta no modernizētās Mazda3.

Mazda CX-5 var komplektēt ar G-Vectoring Control smaguma spēka vektorēšanas kontroles sistēmu, kas uzlabo automobiļa vadāmību, 10 skaļruņu Bose audio sistēmu, kurai ir ārējo trokšņu nomākšanas funkcija, adaptīvo kruīzkontroli, kas palīdzēs vadītājam saglabāt drošu atstatumu līdz pat pilnīgai kustības pārtraukšanai, projekcijas displeju, ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu.  

Motoru klāstu pārstāv 2,0 un 2,5 litru benzīna motori, kā arī dīzeļdzinējs ar 2,2 litru tilpumu. Kā sadarbības partneris tiem paredzēta sešu pakāpju manuālā vai automātiskā pārnesumkārba. Krosovera bāzes versijai ir priekšējo riteņu piedziņa, bet pilnpiedziņas sistēma pieejama no papildaprīkojuma saraksta.

 
Visi komentāri
 
Nana 16.novembris 2016 12:15
0 0 Atbildēt

Smuka mashina

kasinsh79 16.novembris 2016 13:54
2 0 Atbildēt

Ļoti patīk!

Uzticams un ļoti labi aprīkots auto par adekvātu iegādes summu.

Experc 16.novembris 2016 14:04
2 0 Atbildēt

Tīri glīta, tikai eksistē aksioma, ka mazdas rūsē.

interesanti, kā ir ar jaunajiem auto? Buvanolu nevajag bagāžniekā vadāt?

kasinsh79 16.novembris 2016 14:55
0 1 Atbildēt

Mana pieredze ar nesistu svaigu Mazda apliecina, ka tur nekas nerūsē, arī dzīvojoties pa mūsu ceļiem un ziemām.

Radiniekam ar jauno Mazda 6 arī nekādu sūdzību.

MazdaFans 16.novembris 2016 18:34
5 0 Atbildēt

Ir zināmi 2 cilvēki, kas 2006-2007 nopirka 6 Mazdas nullītes. Abas rūsē nu ļoti līdzīgi, riteņu arkās ir visvairāk problēmu, tad bagāžnieks, abiem ir hetčbeki. Abas nav sistas. Būtu dīvaini, ja pāris gadus veci auto rūsētu.

Conqueror 19.novembris 2016 2:12
0 0 Atbildēt

krāsa smuka, auto smuks

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti