Kia iepazīstina ar četriem pēc pasūtījuma būvētiem konceptauto un sniedz ieskatu “autonomās dzīves” nākotnē (+ foto)

 
BPS PR | 23.novembris 2016 15:01

Kia Motors 2016. gada SEMA (Specialty Equipment Market Association) šovā Lasvegasā, kas vairāk pazīstams kā autotūninga šovs, atklāja četrus jaunus, pēc pasūtījuma izgatavotus auto, iezīmējot nākotni, kad transportlīdzeklis ne tikai autonomi brauks, bet tiks īpaši radīts, pielāgojoties mūsu dzīvesstilam.

Tāpat SEMA šovā debitēja Telluride - pilna izmēra hibrīda SUV konceptauto, kas pirmo reizi tika atklāts Ziemeļamerikas Starptautiskajā autošovā.

“Vairāk nekā 22 gadus darbojoties Ziemeļamerikas tirgū, mēs ar lepnumu vērojam, kā mūsu transportlīdzekļi papildina cilvēku aktīvos un dažādos dzīvesstilus,” saka Maikls Spreigs (Michael Sprague), Kia Motors America viceprezidents. “Šogad SEMA šovs sniedz mums iespēju spert soli nākotnē un apdomāt, kam līdzināsies nākotnes “autonomā dzīve.”

“Kopumā SEMA Kia stendā tika izrādīti pieci transportlīdzekļi, katrs no tiem interpretē, kā ikdienas braukšanas nepieciešamība sastopas ar iztēli raisošu tēlainu un radošu braukšanas veidu.”

Niro Triatlons
Ikviens profesionāls atlēts atzīs, ka ceļš uz virsotni ir garš un vientuļš, bet triatlonistiem tas ir zināms pat labāk nekā citiem. Treniņi visas nakts garumā, būšana vienatnē nomaļās vietās padara triatlona treniņus par visai izolējošu pieredzi. Kia autonomais Niro Triatlons piedāvā lielisku patvērumu kabīnē, kas radīta, lai relaksētos un atjaunotu spēkus, paralēli nodrošinot augstākā līmeņa treniņu un drošības sistēmas.

Meistarīgu LGE-CTS Motorsports amatnieku pēc pasūtījuma gatavotais Niro hibrīds 2017 ir transformēts par īstu dzīvesstila krosoveru. Jumta pārveides rezultātā ir radīta vieta, kas atļauj izvietot riteni, instrumentu kasti un planšetdatoru ar paliktni. Felt IA 2 sacīkšu velosipēds ir ērti ievietojams un izņemams gan pārvietošanai, gan remontam. ONEU drošības lāzergaisma, kas iemontēta auto aizmugurē, apgaismo ceļu ar LED lāzerspuldzēm aiz transportlīdzekļa, un sportists, braucot aiz Niro, var viegli kontrolēt ātrumu, laiku un distanci, pateicoties planšetdatoram, kamēr Niro autonomi dodas uz priekšu.

Planšetdatoru var izvietot arī iekšienē, lai izklaidētos vai analizētu sportisko sniegumu pa to laiku, kamēr Niro nogādā sportistu mājās vai uz nākamo sacensību vietu. Niro Triatlons piekare ir pazemināta par 2 collām, tas aprīkots ar 265/35R-18 Dunlop Direzza sporta riepām un 18 collu vieglmetāla Method Rally Race riteņiem.

Pasažiera puses B-pīlāra pārvietošana atvieglo iekļūšanu kabīnē, lai tas būtu komfortablāk un ātrāk. Aizmugures durvju vērtne ir izvietota auto aizmugurē, savukārt priekšējās durvis pārveidotas tā, lai tās varētu atvērt līdz pilnam 90 grādu leņķim. Tā kā nav nepieciešamības koncentrēties uz braukšanu, sportists tiek lutināts ar īpaši ērtu Human Touch Zero Gravity ergonomiski nolaižamu sēdekli. Daudzajos auto sīklietu nodalījumos var glabāt pārtiku, sporta tērpus un velosipēda rezerves detaļas, savukārt portatīvajā dušā, iespējams, ātri nomazgāties pēc kārtējā treniņa.

Roka skola - Sedona
Viens no intriģējošākajiem “autonomās dzīves” aspektiem ir drošība, kas saistās ar cilvēciskas kļūdas izslēgšanu, esot pie stūres. Šis moments ir īpaši svarīgs, ja iesaistīti ir bērni, tāpēc Kia ļauj iedomāties pasauli, kurā kādu dienu transportlīdzekļi pārvadās mūsu jauno paaudzi un palīdzēs viņu aizņemtajā dzīvē.

Sadarbojoties ar Roka skolu, kas ir uz izpildījumu balstītas muzikālās izglītības līderis, Kia ar Sedona minivenu (dažās valstīs šis modelis pazīstams kā Grand Carnival) vērsās LGE-CTS, sasauca kopā uz radošu sesiju visas iesaistītās puses, un pasaulē nāca Roka skolas Sedona supervens. Šī ripojošā ierakstu studija piedāvā visu, pēc kā vien var ilgoties mūziķi: studiju; vietu, kur atpūsties; brīvroku sistēmu, kas transportē grupu uz nākamo galamērķi. Satriecošais, ar roku gleznotais auto imidžs, slēpj IIHS Top Safety Pick+ un NHTSA testos ar 5 zvaigznēm novērtēto Carnival, tāpēc vecāki var būt pārliecināti, ka viņu bērni droši tiks nogādāti uz šoviem.

Nozīmīgākie Carnival pārveidojumi iekļauj vadītāja puses B-pīlāra izņemšanu, stūres vietas un pārnesuma pārslēguma sistēmas pārveidi. Tas atbrīvo vietu digitālajai skaņu pultij un platekrāna monitoriem, kas ļauj kontrolēt ierakstu. Priekšpusē iemontētie skaļruņi gādā par labu dzirdamību, un, kad transportlīdzeklis ir apstādināts, uz jumta izgaismojas uzraksts “notiek ieraksts”. Dziedātāji novērtēs Boom mikrofonu, kas piestiprināts tieši pie griestiem. Skaņu ierakstu studijas cienīgi akustiskie putu paneļi, kas iekļaujas interjerā, samazina troksni uz ārpusi intensīvas ierakstu sesijas laikā.

Ja grupa ceļā izlemj sarīkot improvizētu šovu, Carnival paceļamā ieeja tiek atvērta un atklājas iespaidīgs daudzums ar gaismām. Uz jumta ir paredzēta vieta, kur izvietot ģitāras, basģitāras un neskaitāmus citus instrumentus. Jautrie un komfortablie sēdmaisi grupas dalībniekiem ļauj stilīgi relaksēties vai strādāt.

Vizuālajā noformējumā dominē uz konfekšu sarkanā fona izvietoti kontrastējoši melni un balti akcenti, Roka skolas logo, un mūzikas iedvesmotās ikonas ir zīmētas ar roku. Tā kā Sedonas piekares augstums nav mainīts, tā lepojas ar melni krāsotiem 20 collu Vossen VFS riteņiem, ko ietver agresīvās Toyo Proxes 255/45R-20 riepas.

Sorento Ski Gondola
Iedvesmojoties no idejas, ka sportam domātie braukšanas līdzekļi gan tiešā, gan pārnestā nozīmē jāpaceļ jaunā līmenī, šo Kia Sorento pēc speciāla pasūtījuma būvēja LUX Motorwerks, un tas domāts, lai tiktu galā ar sniegu un ledu, vedot Jūs un Jūsu draugus slēpotājus pašā kalna virsotnē vēl vienam nobraucienam. Luksusa pašgājējs Sorento Ski Gondola ir pacēlis latiņu augstāk stila, komforta un siltuma ziņā.

Dominējošās gumijas joslas, kas pārklātas ar oranžu pārklājumu, padara šo gondolu par aukstā laika visurgājēju. Īpaši izgatavotais metāla jumta rāmis nodrošina vietu slēpēm un nūjām, kamēr kravas nodalījumā ir izteikti daudz vietas zābakiem, somām un citam aprīkojumam, kas viegli pieejams, pateicoties demontētajam B-pīlāram un aizmugures durvīm, kas pārveidotas tā, ka durvju vērtne stiprinās automašīnas aizmugurē (angliski dēvētas par suicide-style doors). Priekšējie auto lukturi ir ieguvuši melnu, sudraba un oranžu krāsojumu, tajos uzstādītas LED gaismas, lai palielinātu redzamību jebkuros apstākļos.

Sorento Ski Gondola interjers ir uzlabots ar īpašiem durvju paneļiem, mērinstrumentu paneli un centrālo konsoli, kurā izvietots planšetdators. Tāpat interjeram dots jauns, stilīgs piesitiens, izmantojot melnu un oranžu ādu, kas sasaucas ar krāsām auto ārpusē. Salona grīda viscaur pārklāta ar ūdensizturīgu Line-X pārklājumu, lai aizsargātu auto no ledus un sniega, kas varētu iekļūt iekšpusē.

Soul First Class
Soul First Class ir augstākā līmeņa starppilsētu “kariete”, kas ļauj biznesa ļaudīm strādāt un atpūsties, kamēr tie ceļo ārpus pilsētas. Šis pašbraucošais, LUX Motorwerks īstenotais izgudrojums ar sēdekļiem, kas vērsti ar skatu uz aizmuguri, stūres neesamību un plašu luksusa uzlabojumu klāstu, ir īsts darba un atpūtas optimizētājs tiem, kuri ikdienas profesionālajā dzīvē saskaras ar drudžainu darba grafiku.

Tā kā nav nepieciešamības pēc vadītāja, Soul First Class tika pārstrādāts frontālais panelis, tur tagad atrodas divi priekšējie sēdekļi ar skatu uz aizmuguri. Soul pasažierus sveicina 40 collu Samsung LED TV, kas savienots ar Apple Mac mini datorsistēmu un pirmšķirīgām tumbām. Centrālajā konsolē atrodas divi planšetdatori, kas kontrolē šo futūristisko Kia. Lai atbilstu augstākās klases sistēmai, transportlīdzeklī ir arī augstākās klases komforts - kabīni rotā baltas un pelēkas ādas apdare ar dimanta izšuvumiem, kā arī pieskaņota moderni pelēka koka grīda.

Soul āriene ir gluži tādā pašā līmenī kā iekšpuse - ar PPG Lux Blue krāsojumu un modificētām augšējām un apakšējām restītēm, LED gaismām. 19 collu Rotiform Monoblock CCV riteņi piešķir auto eksterjeram modernas vēsmas un padara pilnīgu autonomā transporta līdzekļa iedvesmojošo kopskatu.

Telluride konceptauto
Ieskatoties nākotnē, kas ir balstīta realitātē, bet nav piesaistīta tagadnei, pārsteidzošais septiņiem pasažieriem (sēdekļi izvietoti trijās rindās) domātais luksusa SUV hibrīds Telluride demonstrē modernu, taisnu formu, muskuļotu stāju un līdz mākslas līmenim noslīpētas augstākās tehnoloģijas, kas palīdz rūpēties par pasažieriem. Konceptuāli Kia Telluride ir balstīts uz esošas platformas un atklāj zīmola interesi nākotnē potenciāli piedāvāt vēl augstākās klases SUV par esošo Sorento.

Telluride priekšējās durvis un aizmugurējās durvis, kuru vērtne atrodas auto aizmugurē, atveras 90 grādu leņķī pretējos virzienos, radot atklātu un aicinošu ieeju panorāmiskajā interjerā un atklājot transportlīdzekļa tehnoloģijas. Četri brīnišķīgi melnas ādas kapteiņa cienīgi sēdekļi šķietami peld plašajā kabīnē priekšā nolocītajiem trešās rindas krēsliem. Lielā kabīne atļauj noliekt vidējos sēdekļus gandrīz līdz ar grīdu un iekļauj lielus nolokāmus kāju paliktņus īpašam komfortam.

Visu četru sēdekļu atzveltnes ir aprīkotas ar iestrādātiem “gudrajiem” sensoriem, lai fiksētu svarīgu informāciju par pasažieru veselību. Informācija tiek atspoguļota uz durvju paneļu ekrāniem, kas sistemātiski tiek sinhronizēti ar īpašu sistēmu, kas ārstē ar gaismas palīdzību. Šī sistēma ir iemontēta spārnveidīgā LED panelī zem milzīgās auto jumta lūkas, attiecīgi nepieciešamības gadījumā ar terapeitiskas gaismas palīdzību tiek ārstēta pārslodze un paaugstināts pasažieru enerģijas līmenis.

Telluride interjers un eksterjers ir veidots zīmola Kalifornijas studijā, Kia Amerikas dizaina centrā. Augsto transportlīdzekļa korpusu vēl vizuāli lielāku padara īpašais Dark Pyrite krāsojums. Auto ir 1800 mm augsts, 2009 mm plats un 5001 mm garš. Telluride ir 112 mm augstāks, 119 mm platāks un 241 mm garāks nekā esošais Sorento. Telluride balsta modificēta Sorento šasija ar riteņu bāzi, kas pastiepta par 302 mm līdz 3081 mm, piešķirot auto dominējošu izskatu. Tā modernā un muskuļotā āriene tiek akcentēta ar aizsargrežģiem ap masīvajiem piecu spieķu 22 collu riteņiem, ko apņem Hankook® Ventus ST 275/45R22 riepas.

Telluride priekšējā josla iemieso daudz lielāku Kia raksturojošo tīģera deguna restītes versiju, un tā draudīgā seja pievērš uzmanību pati par sevi ar iegremdētajiem četrstūrainajiem priekšējiem lukturiem, horizontāli izvietotajām LED indikācijas gaismām un agresīvo metālisko plāksni zem bampera. Aizmugurē izvietotas šauras vertikālas gaismas, kas iet rokrokā ar moderno SUV dizaina valodu, priekšējo un aizmugurējo durvju rokturus apņem konsekventas stilīgas vītnes, bet dubultās izpūtēja caurules pastiprina transportlīdzekļa nopietno izskatu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti