"Toyota Supra" atgriezīsies 2018.gadā (+ foto)

 

Foto: ekrānšāviņš

iAuto | 29.novembris 2016 6:59

Vairāki auto jaunumiem veltīti internet izdevumi publicējuši "Toyota Supra" testu prototipa attēlus, kas iegūti Nirnburgringas trasē.

Kamēr "Supra" prototips slīpē tehniku leģendārajā sacīkšu trasē, mediji atgādina, ka tirgū tam jānonāk 2018.gadā – gadu vēlāk par "BMW Z5" ar kuru tas dalīs platform.

Abu ražotāju kopīgais projekts aizsākās 2012.gadā. Kompānijas vienojās, ka platforma un šasija būs "BMW" pārziņā, bet hibrīdtehnoloģijas izstrādās "Toyota", savukārt iekšdedzes dzinējus katrs ražotājs uzstādīs pēc savas izvēles.

Atšķirsies arī nosaukumi – "Toyota" Eiropas patentu birojā jau rezervējusi nosaukumu "Supra", bet "BMW" sporta auto pazīsim kā "Z5", pie tam "Supra" tiks ražota kupejas un rodstera versijās, bet "BMW" – tikai kā rodsters ar auduma jumtu.

"Toyota Supra" jaudīgāko versiju komplektēs ar "Lexus GS" un "LS" sešcilindru motoru, kas jaunajā sporta auto attīstīs aptuveni 400 Zs, bet hibrīdversijas pamatā būs divlitru benzīna motors un divi elektromotori pie priekšējās ass, kuru kopējā jauda varētu sasniegt aptuveni 350 Zs. 

Zināms, ka abas sportiskās kupejas ražos "Magna-Steyr" rūpnīcā Austrijā.

Atgādināsim, ka modeli ar šādu nosaukumu "Toyota" ražoja no 1978.gada līdz 2002.gadam. Pēdējā paaudzē kupejas motortelpā varēja atrasties līdz pat 230 Zs jaudīgi dzinēji, kurus varēja kombinēt ar piecu un sešu pakāpju mehānisko vai četru pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 23

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 

Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju (precizēts 15.04, plkst: 10.00) 30

Piektdien Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

Mazda gatavo CX-80 Eiropas tirgum (+ VIDEO) 3

Japānas autobūves uzņēmums pieteicis krosoveru CX-80, kas Eiropas tirgū pasūtīšanai kļūs pieejams jau pēc dažām nedēļām. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti