Audi A5 un Audi Q2 saņem augstāko Euro NCAP piecu zvaigžņu drošības vērtējumu (+ video) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Moller Baltic Import SE | 2.decembris 2016 14:11

Audi A5 un Q2 modeļi ir saņēmuši augstāko novērtējumu Euro NCAP testā, apliecinot piederību drošākajiem automobiļiem tirgū.

Audi sasniedza augstākus rezultātus visās vērtēšanas kategorijās – pieaugušo pasažieru drošībā, bērnu drošībā, gājēju aizsardzībā un drošības sistēmās.

Avārijas bremzēšanas sistēmas vērtēšanai pakļautajam aprīkojumam tika pievienotas EuroNCAP testām 2016. gadā. Audi Q2 ir apgādāts ar avārijas bremzēšanas asistentu, kas ir daļa no Audi Pre sense front sistēmas, kas pārbauda, vai automobiļa ceļā atrodas citi transporta līdzekļi vai gājēji. Ja iestājas sadursmes risks, tā brīdina vadītāju un, ja nepieciešams, iedarbina automātisko avārijas bremzēšanu.

Jaunie Audi modeļi A5 Coupé un A5 Sportback arī ir saņēmuši augstāko piecu zvaigžņu novērtējumu. Abi modeļi sniedz augstu pieaugušo un bērnu drošību, kā arī labu gājēju aizsardzību.

Standartaprīkojuma sistēma Pre sense city palīdz A5 Coupé un A5 Sportback izvairīties no negadījumiem. Pie ātruma līdz 85 km/h sistēma skenē citu transportlīdzekļu un gājēju klātbūtni uz ceļa, izmantojot aiz vējstikla uzstādītu priekšējo kameru, kuras darbības diapazons pārsniedz 100 metru. Ja tā detektē iespējamu sadursmi, vadītājs saņem brīdinājumu sēriju un, ja nepieciešams, iedarbina maksimālu bremzēšanu. Pie ātruma līdz 40 km/h sistēmas darbības ietvaros no negadījuma iespējams izvairīties pilnībā. Pie lielāka ātruma (līdz 85 km/h) brīdinājumi un bremzēšana samazina trieciena spēku.

Audi A5 ir aprīkots ar plašu palīgsistēmu klāstu, piemēram, asistentu, kas palīdz izvairīties no sadursmes, un pagriešanās asistentu. Ja sadursmes novēršanas asistents palīdz vadītājam apbraukt šķērsli, pagriešanās asistents, braucot lēnām, seko pretējās kustības satiksmes plūsmai. Bīstamā situācijā, lai nepieļautu sadursmi, tas automobili bremzē, līdz auto pilnībā apstājas.

Euro NCAP (jauno automobiļu novērtēšanas programma) kopš tās dibināšanas 1997. gadā ir nodarbojusies ar automobiļu drošības testiem. Lai pilnīgāk imitētu reālus satiksmes negadījumu apstākļus, konsorcijs pastāvīgi paaugstina prasības pret drošības aprīkojumu.

Degvielas patēriņš augstāk pieminētajiem modeļiem:

Audi Q2:
Kombinētais degvielas patēriņš, l/100 km: 5,7 – 4,1**;
Kombinētie CO2 izmeši, g/km: 134 – 109**

Audi A5 Coupé:
Kombinētais degvielas patēriņš, l/100 km: 7,4 – 4,1**;
Kombinētie CO2 izmeši, g/km: 170 – 107**)

Audi A5 Sportback:
Kombinētais degvielas patēriņš, l/100 km: 7,5 – 4,2**;
Kombinētie CO2 izmeši, g/km: 170 – 109**)

**rādītāji var atšķirties atkarībā no riepām/riteņiem un dzinēja/transmisijas varianta.

Audi Q2 Foto: iAuto.lv

Audi A5 Coupe

Audi A5 Coupe

Audi A5 Coupe

 
Visi komentāri
 
Žeton 2.decembris 2016 16:28
0 0 Atbildēt

Jo vairāk augu, jo vairāk šaubos par mērījumu korektumu. Ne velti Fizikas laboriņos jāveic 3mērijumi un jāaprēķina relatīvo kļūdu. Nekad šais testos neesu redzējis 3 vienādus pat līdzīgi sablieztus auto.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti