"General Motors" kā pirmais autoražotājs sācis piegādāt zemu izmaksu elektroautomobiļus 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 14.decembris 2016 13:39

ASV autobūves gigants "General Motors" (GM) otrdien sācis klientiem piegādāt pilnībā elektriskas automašīnas, kas paredzētas vidēju cenu segmentam, tādējādi apsteidzot ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmumu "Tesla Motors" un citus konkurentus.

GM trīs klientiem Kalifornijā piegādājis "Chevrolet Bolt EV" modeļus.

"Chevrolet Bolt EV" ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var nobraukt līdz 383 kilometriem, tā cena veido 37 495 dolārus (35 385 eiro), taču klienti var saņemt nodokļu atlaides līdz 7500 dolāriem, norāda GM.

Autoražotājs nākamgad plāno paātrināt šī modeļa piegādes, tādējādi cenšoties sevi pozicionēt kā 21.gadsimta mobilitātes uzņēmums.

Arī "Tesla" strādā pie elektriskās automašīnas "Model 3", kas paredzēts vidēju cenu segmentam, taču tas tirgū nonāks vien 2017.gada beigās.

"Model 3" pamata cena ir 35 000 dolāru, kas ir uz pusi lētāk salīdzinājumā ar šobrīd piedāvātajiem "Model S" un "Model X" modeļiem.

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
:P 14.decembris 2016 17:26
3 1 Atbildēt

Elektro auto ražotāji negrib pie viena pievienot informāciju, cik izmaksā pirkstiņbateriju akumulatori pēc 2-4 gadu nosprāgšanas?

Ar 35tk. eiro nevienu neapsteigs. Nesaprotu, kāpēc par primitīvu, vienkāršu tehnoloģiju būtu jāmaksā vairāk kā par mūsdienu degvielas sarežģītajām dzinēju sistēmām? Elektro dzinējs, akumulators un kuzavs. Vairāk nekā nav. 2x mazāk detaļu. Par ko tāda summa?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti