"Google" prezentē bezpilota minivenu (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 20.decembris 2016 10:32

Tehnoloģiju gigants "Google" sadarbībā ar "Fiat Chrysler Automobiles" (FCA) koncernu izgatavojis minivenu ar autonomās braukšanas tehnoloģiju.

Pašbraucošais automobilis izgatavots uz "Chrysler Pacifica Hybrid" bāzes, bet ar tā realizāciju nodarbosies kompānija "Waymo" – "Google" meitasuzņēmums, kas atbild par autonomās braukšanas tehnoloģiju izstrādi un ieviešanu dažādās transporta sfērās.

Par kopējo projektu ar "FCA" "Google" vienojās šā gada pavasarī. Pusgada laikā autonomās braukšanas tehnoloģija tika pielāgota "Chrysler" minivenam, tad sekoja papildu testi, ieskaitot 200 stundas īpaši ekstrēmos apstākļos  un jau oktobrī varēja uzsākt ražošanu.

Pirmā sērija ar 100 miniveniem būs gatava līdz 2017.gada janvārim, tad sekos testēšana koplietošanas ceļos visa gada garumā. Nobeigumā automašīnas ar autonomās braukšanas tehnoloģiju tiks nodotas "Google" un "FCA" kopējam uzņēmumam, kas tās izmantos kopbraukšanas pakalpojumiem. 

Nesen "Google" paziņoja, ka beidz darbu pie pašu konstrukcijas bezpilota automobiļa projekta, uzskatot to par bezperspektīvu. Tā vietā "Google" izvēlējusies sadarbību ar lielākajiem autoražotājiem, kas palīdzēs realizēt autonomās braukšanas tehnoloģiju ieviešanu uz jau esošo modeļu platformas. 

 
Visi komentāri
 
anonimikis 20.decembris 2016 13:17
0 1 Atbildēt

Tas būtu ļoti labs risinājums, kad tiktu definēts interfeiss starp auto mehānisko daļu un AI. Tad varētu interfeisu nodrošināt jau savlaicīgi un pēc tam ar kit palīdzību pārvērst par autonomiem tādus auto, kuri sākotnēji tādi nebija.

Experc 21.decembris 2016 4:38
0 0 Atbildēt

Uzmanību visiem pircējiem - BRAUCIET, LŪDZU, SAAUDZĪGI, KOPIET AUTO, DETAĻAS MAINIET LAICĪGI UN PRET ORIĢINĀLAJĀM!

.... jo es pēc 10 gadiem nopirkšu un braukšu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti