Nāk klajā "Tesla" autopilota versija 8.0 - vadītājs atpūšas (+ video) 1

 
iAuto | 4.janvāris 2017 15:26

ASV elektromobiļu ražotājs "Tesla Motors" izstrādājis autonomās braukšanas tehnoloģijas programmnodrošinājuma atjauninājumus krosoveram "Model X" un sedana "Model S" modernizētajai modifikācijai.

"Youtube.com" publicētais  video ļauj noprast, ka darba vadītājam paliek arvien mazāk – "Tesla" autopilota jaunākā versija veiksmīgi tiek galā ar līkumotu šoseju un satiksmi apdzīvotās vietās, nebaidās turpināt kustību nelielā miglā, atpazīst un izpilda ceļazīmju norādes, palaiž gājējus un vienreiz pat pārcenšas, nobremzējot pirms divām meitenēm, kas skrien pa ceļa nomali. Sasniedzot mērķi, "Tesla" apstājas un bez vadītāja kabīnē, patstāvīgi noparkojas brīvā stāvvietā.

Zināms, ka jaunākajā versijā "Tesla" autopilota sistēma izmanto astoņas modernizētas video kameras un 12 ultraskaņas sensorus. Atjaunināto palīgu skaitā ir sistēma, kas brīdina par sadursmi ar priekšā braucošo transportlīdzekli, uzlabots multimediju sistēmas ekrāns, optimizēta navigācijas sistēma un karšu materiāls, uzlabota balss vadība, modernāka bremžu enerģijas rekuperācijas sistēma, distances uzturēšanas sistēma ar aktīvo joslas uzturēšanas palīgu. 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 4.janvāris 2017 16:00
2 0 Atbildēt

gribu redzēt, kā tas autopilots būtu šodien pabraucis pa Rīgu, no kādas nomales startējot. Braucējs iekāpj auto, Tesla atbild - ne velna neredzu, izlien ārā notīri no manis sniegu ;)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti