"Koenigsegg" izgatavo dziedātājam Prinsam veltītu 1500 Zs varenauto "Regera" versiju 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 16.janvāris 2017 6:24

Zviedrijas varenauto ražotājs "Koenigsegg" izgatavojis sava 1500 Zs jaudīgā varenauto "Regera" īpašo versiju, ko veltījis 2016.gadā mūžībā aizgājušajam amerikāņu dziedātājam Prinsam (Prince) (1958.-2016.).

Prinsam veltītā "Regera" atšķiras ar īpašu virsbūves krāsojumu par godu dziedātāja lielākajam hītam "Purple Rain" (Purpura lietus) no 1984.gada albuma ar analogu nosaukumu.

Sākotnēji bija plānots izmantot violeti – zeltītu krāsu gammu, taču vēlāk „zelta” elementi tika aizstāti ar tumšpelēkiem, saglabājot oglekļa šķiedras detaļu tradicionālo izskatu. Eksterjera noformējumu papildina baltas svītras uz motora pārsega un sāniem, kā arī baltas krāsas bremžu skavas.

Arī varenauto salons veidots gaišos toņos – gandrīz viss, izņemot oglekļa šķiedras un pulētā alumīnija detaļas, apvilkts ar baltu ādu, bet sēdekļus un durvju apšuvumu grezno kontrastējošu diegu nošuvums.

Īpašais modelis aprīkots ar tādu pašu hibrīda spēka iekārtu, kā standarta "Regera" – tā apvieno piecu litru V8 turbo agregātu, trīs elektromotorus, 800 voltu bateriju komplektu un vienpakāpju transmisiju, kas izstrādāta speciāli šim modelim.

100 km/h vairāk nekā 1500 Zs jaudīgā “Regera” sasniedz 2,8 sekundēs, bet 200, 300 un 400 km/h robežu pārvar pēc 6,6, 10,9 un 20 sekundēm.

"Koenigsegg Regera" cena ir aptuveni 2 miljoni eiro. 2016.gada augustā ražotājs paziņoja, ka viss plānotais Regera supermašīnu daudzums – 80 eksemplāri – jau ir izpārdots.

 

 

 
Visi komentāri
 
Nelabojams 16.janvāris 2017 14:55
0 1 Atbildēt

Kaut kas tur ir no netīra veikalinga. 100km/h 1 sekundē vienkārši nevar būt. Tādu paātrinājumu var sasniegt tikai 2 gadījumos: 1) ja darbojas aerodinamiskais piespiedējspēks, kas līdz 100 km/h ir visumā nepietiekams, 2) ja riteņu un ceļa saķere ir lielāka, nekā to nodrošina automobiļa masas radītais piespiedējspēks - kā dregsteriem, kam uzrāvienu sākuma posmā nodrošina speciāla līme. Kādreiz sarēķināju; precīzi neatceros, bet ātrākais cēliens no vietas bez šīm viltībām pie ideālas saķeres bija kaut kur ap 2,2 s līdz simtam; rēķinot, ka kaut kāda aerodinamika sāk jau tomēr darboties, varbūt 1,8 - 1,9 sekundes minimāli.

TT 16.janvāris 2017 15:26
0 0 Atbildēt

baidos, ka ražotājs uzrāda vien "teorētiski iespējamo", bet praksē tas pārbaudīts vien uz stenda

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 26

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti