"Audi A6" jaunā paaudze testos (+ foto)

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 16.februāris 2017 15:04

Globālajā tīmeklī nonākušas "Audi A6" jaunās paaudzes modeļa testu prototipa attēli. Sagaidāms, ka tirgū "Mercedes" E-klases un "BMW" 5.sērijas konkurents nonāks 2018.gadā.

Vācu mediji raksta, ka jaunajā paaudzē "A6" saimi papildinās divas "Plug-in" hibrīda versijas. Viena no tām izmantos divu litru benzīna, otra – divu litru dīzeļa dzinēju, kas komplektā ar elektromotoru attīstīs 245 Zs kopējo jaudu. Iespējams būs arī pilnībā elektrisks "A6", taču par šo modeli galīgais lēmums vēl nav pieņemts.

Zināms, ka jaunais "Audi A6" pratīs patstāvīgi iebraukt stāvvietā un būs apveltīts ar autopilota sistēmu, kas darbosies līdz 200 km/h ātrumam, patstāvīgi turoties savā joslā un uzturot konstantu distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim. Automašīna būs komplektēta ar elektronisko palīgsistēmu, kas vadītājam palīdzēs veikt apdzīšanas manevru. Salonā būs uz vadītāju orientēts priekšējais panelis ar kopēju ekrānu, kas sadalīts trīs mazākos, pogu un slēdžu skaits samazināts līdz minimumam, bet grozāmaā izvēlņu poga-slēdzis, kas agrāk atradās viduskonsolē, jaunajā modelī vairs nav.

Vizuāli jaunais modelis līdzināsies 2014.gada konceptam "Audi Proloque Allroad", uz ko norāda masīvā radiatora redele un šaurie OLED starmeši. Pa labi un kreisi no radiatora režģa redzamas ventilācijas atveres, kurās iemontēti dienas gaitas lukturi.

Konstrukcijas svars samazināsies par 100 kg un vieglākajā versijā "A6" masa nepārsniegs 1600 kg. Manuālo transmisiju un universāla modifikāciju cienītājos iepriecinās fakts, ka arī jaunajā paaudzē "A6" varēs pasūtīt šādos izpildījumos, tiesa – "Avant" universāls (šajā paaudzē tā nav) ātrāk par 2019.gadu nav gaidāms.  

2014.gada Audi Proloque Allroad prototips

Audi A6 pašreizējās paaudzes modelis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti