"Arona", "Alora" – vēl divi jauni "Seat" krosoveri līdz 2019.gadam 7

 

Seat Ateca Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 20.februāris 2017 12:04

Spānijas autobūves kompānija "Seat" tuvāko gadu laikā plāno papildināt savu krosoveru piedāvājumu ar diviem jauniem modeļiem "Arona" un "Alora". Ražotājs cer, ka jaunpienācēji ļaus palielināt kompānijas kapacitāti par 20%līdz 400 000 vienību.

"Arona" -  "Seat" pirmā krosovera "Ateca" mazākais brālis, pie pircējiem dosies jau šogad, pa ceļam nosvinot pirmizrādi Ženēvas autoizstādē (no 9.03). "Arona" līdzināsies jaunās paaudzes "Ibiza" gandrīz pilnībā pārņemot no tās arī salona iekārtojumu. Tirgū tas konkurēs ar tādiem mazā krosoveru segmenta pārstāvjiem kā "Nissan Juke", "Renault Captur" un "Opel Mokka".

"Alora" būs "Seat" trešais krosovers, kas pārdošanā gaidāms 2019.gadā. Šis modelis tiks ražots uz "Škoda Kodiaq" platformas un maksās aptuveni 30 000 eiro. Atšķirībā no čehu ražojuma, spāņu krosovers plānots kā sportiska izskata modelis ar platu stāju un piezemētu virsbūvi. Zināms, ka "Alora" būs "Mild-Hybrid" versija ar 12 kW elektromotoru. Šādas sistēmas pluss ir tāds, ka tā spēj samazināt degvielas patēriņu, dod papildu enerģiju brīžos, kad nepieciešama lielāka jauda (piemēram, apdzenot) un nelielus atstatumus veikt pilnībā elektriskā režīmā (piemēram, novietojot automobili stāvvietā). 2020.gadā sekos "Plug-in" versija ar iespēju baterijas uzlādēt pie mājas elektrotīkla, kas savu tehnisko pildījumu aizgūs no astotās paaudzes "E-Golf".

"Seat" vadība neizslēdz arī pilnībā elektrisku krosoveru, taču tas vairāk būs atkarīgs no tā, kā veiksies mātesuzņēmumam "Volkswagen" ar modeļiem, kas tiks izstrādāti uz "VW" jaunās modulārās platformas, kas paredzēta elektriskās piedziņas modeļiem.

Seat Arona ziemas testos

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 20.februāris 2017 13:23
3 0 Atbildēt

Četrus apļus priekšā un sanāks q5, vai q3.

Roy 20.februāris 2017 13:11
2 0 Atbildēt

iAuto, deram, ka "Arona" - "Seat" pirmā krosovera "Ateca" mazākais brālis nesvinēs pirmizrādi Ženēvas autoizstādē (no 9.03)!

gunbox 20.februāris 2017 18:13
2 2 Atbildēt

Es ar savu šķībo roku varētu uzzīmēt skaistāku Seatu. Nu ok, varbūt ne skaistāku, bet katrā ziņā dizains nebūtu 10 gadus novecojis.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti