Toyota C-HR saņem augstāko piecu zvaigžņu novērtējumu EURO NCAP auto drošības testos 1

 

Foto: Publicitātes attēls

AS Wess | 29.marts 2017 9:24

Neatkarīgajos EURO NCAP drošības testos jaunajam Toyota auto modelim C-HR piešķirts maksimālais piecu zvaigžņu novērtējums pasažieru aizsardzības un aktīvās drošības jomā.

Toyota C-HR sasniedza augstākos rezultātus visās vērtēšanas kategorijās – izcilu 95% rezultātu vispārējā pieaugušo pasažieru drošībā, par bērnu aizsardzību 77%, gājēju aizsardzību 76% un 78% novērtējumu par drošības asistentu sistēmu darbību.

Aleksejs Radionovs, AS WESS izpilddirektors: “Jaunais C-HR ieguvis teicamu rezultātu pasažieru aizsardzības jomā, un augstu novērtēts aktīvās drošības testā. Tas ir apliecinājums tam, ka jaunais dizaina koncepcijas modelis C-HR var piedāvāt daudz vairāk kā tikai izcilu eleganci. To augstu novērtējuši arī WESS Motors Toyota klienti – jaunais C-HR ir kļuvis par vienu no pirktākajiem Toyota modeļiem. Drošības aspekts ir ļoti būtisks auto nozarē, līdz ar to Toyota nemitīgi pilnveidojas šajā virzienā. Toyota Safety Sense ir liels solis ceļā uz drošākām automašīnām, un saskaņā ar Toyota apņemšanos - veicināt moderna aprīkojuma pieejamību ikvienam, šobrīd tiek iekļauta visu jauno Toyota auto standarta aprīkojumā.”

Toyota Safety Sense, standarta sistēma ir visos Toyota C-HR modeļos, nodrošinot papildus aizsardzību - palīdz vadītājam izvairīties no nelaimes gadījumiem vai ļauj minimizēt sadursmes sekas. Šī drošības aprīkojuma sistēma ietver sadursmes novēršanas sistēmu (PCS) ar gājēju noteikšanas funkciju, adaptīvo kruīza kontroli (ACC) un brīdinājumu par izbraukšanu no joslas (LDA) ar vadības kontroles funkciju un automātisko tālo gaismu funkciju un ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēmu.

C-HR sadursmes novēršanas sistēma saņēma maksimālo novērtējumu EURO NCAP drošības testos nelielā ātrumā – tā spēja izvairīties no sadursmes it visos testētajos ātrumos. Arī braucot šosejas ātrumā, Toyota Safety Sense uzrādīja labu sniegumu. Tuvojoties lēnāk braucošam automobilim, automobilis izvairījās no sadursmes visos pārbaudītajos ātrumos. Savukārt, tuvojoties stāvošam automobilim vai automobilim, kas samazina ātrumu, sadursme tika novērsta lielākajā daļā gadījumu, bet pārējos – tās sekas tika ievērojami samazinātas.

Arī drošības sistēmas gājēju noteikšanas funkcija saņēmusi augstu novērtējumu – sadursme ar gājēju nenotika nevienā testā zemos ātrumos, savukārt lielos ātrumos no sadursmes izdevies izvairīties vai trieciens ievērojami samazināts.

EURO NCAP sadursmju testi apliecina Toyota jaunās globālās arhitektūras platformas un virsbūves vispārējo izturību, ko nodrošina virsbūvē izmantotais augstas izturības tērauds un stratēģiski pārdomāti stiprinājumi, kas ļauj absorbēt un novadīt sadursmes rezultātā radīto triecienu. C-HR sadursmju testos sasniegti augsti rezultāti frontālo sadursmju triecienu testos un maksimālais punktu skaits sānu barjeru testos, kā arī daudz spēcīgākajos sānu trieciena testos pret stabu.

Toyota C-HR ir pilnīgi jauna dizaina koncepcijas Toyota automobilis krosoveru segmentā, kas jau šobrīd ir viens no 2017. gada pieprasītākajiem Toyota modeļiem. Toyota C-HR uzskatāmi demonstrē visas modernam automobilim piemītošās priekšrocības, īpaši akcentējot dizainu, veiktspēju un dinamiku, kas ir trīs jomas, kur šī auto radītāji likuši lietā jaunās TNGA jeb Toyota New Global Architecture iespējas. Pateicoties tam, jaunajam C-HR ir zems smaguma centrs un vairāksaišu (multi-link) aizmugurējās piekares ģeometrija, nodrošinot stabilitāti un pārliecinošu reakciju uz visām vadītāja veiktajām darbībām.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 30.marts 2017 9:47
0 1 Atbildēt

Kaut kāda dīvaina tā jaunā koncepcija. Divvietīgs auto ar diviem bagāžas nodalījumiem. Vienā var pat apsēdināt bērnu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti