Dienvidkoreja atdos ražotājam 2500 valstī neielaisto dīzeļgeitas "Audi" un "VW" 5

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

iAuto | 20.aprīlis 2017 12:03

Dienvidkoreja nosūtīs atpakaļ uz Vāciju 2500 jauno "Audi" un "Volkswagen" automobiļu, kas jau no 2016.gada uzglabājas Phjonthekas ostā un netiek ielaisti valstī sakarā ar dīzeļgeitas skandālu.

Mediji vēsta, ka 1300 automašīnas jau nosūtītas uz Vāciju, bet vēl 1200 tiks atgrieztas aprīlī. Pavisam šajā ostas stāvvietā sakrājušies vairāk nekā 10 000 vācu zīmolu automobiļu.

 Dienvidkoreja apturēja "Volkswagen" produkcijas pārdošanu 2016.gada beigās, anulējot sertifikātus 80 modeļiem un to modifikācijām, kā arī nosakot ražotājam soda sankcijas 17,8 miljardu vonu (aptuveni 16,06 miljonu dolāru) vērtībā.

Dienvidkoreja nav vienīgā valsts, kur Volkswagen koncerns saskaras ar problēmām dīzeļgeitas sakarā - tiek lēsts, ka tikai Amerikas Savienotajās Valstīs vien atrodas aptuveni pusmiljons „Volkswagen” ar blēdīgo programmatūru, kas pazemināja kaitīgo izmešu daudzumu atgāzu pārbaudes laikā, bet visā pasaulē šādu automobiļu ir aptuveni 11 miljoni.

Ekspertu aprēķini liecina, ka „dīzeļgeitas” seku likvidēšana „Volkswagen” koncernam izmaksās vismaz 15 miljardi dolāru.

 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 20.aprīlis 2017 12:35
1 0 Atbildēt

Tagad latviešu kolhoznieki priecāsies. Varbūt izdosies nopirkt savu sapni pa lēto...bet nekā.

VW drīzāk tos nodos izgāztuvē, nevis pārdos.

viencexperc 20.aprīlis 2017 12:39
0 0 Atbildēt

2016,gadā VW pārdeva 10 miljonus automobīļu, tādā veidā kļuva par vienu no pārdotākajām kompānijām... bet tagad ja viņiem tie tiek atgriezti, tad šogad VW jau būs pārdoto automobiļu skaits - 0. Aiz avtovaz.

iAutolv 20.aprīlis 2017 14:38
1 0 Atbildēt

2017.gada pirmajā ceturksnī Volkswagen sit visus rekordus, uzrādot labākos rezultātus - martā visā pasaulē pārdots gandrīz 1 miljons mašīnu, pirmajā ceturksnī - 2,5 miljoni

DALJNOBOJS 20.aprīlis 2017 14:24
0 0 Atbildēt

Tikai 2500 VAGu tas nozīmē, ka koreiši negrib braukt ar VW un AUDI un tā vietā izvēlās savus brendus, kas ir labāki par VAG grupas auto izstrādājumiem.

seller 20.aprīlis 2017 16:58
0 0 Atbildēt

Domāju, ka VAGam nebūs nekādas problēmas rūpnieciski pārčipot izcilos EA189 tipa dīzeļdzinējus, kas varētu radīt iespēju ievērojamam skaitam lietotāju citās pasaules valstīs iegādāties mūsdienīgus braucamos ar jaudīgiem, ekonomiskiem un videi draudzīgiem augsto tehnoloģiju dzinējiem !!! :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 

Sākta modernizētā Golf 8 ražošana 6

Volkswagen rūpnīcā Volfsburgā no konveijera nobraucis pirmais astotās paaudzes Golf modernizētā modeļa eksemplārs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti