"Honda Civic Type R" atgūst Nirburgringas trases rekordista godu (+ video; foto) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto.lv | 24.aprīlis 2017 17:31

"Honda Civic" “karstās” versijas "Type R" jaunākās paaudzes modelis atkal kļuvis par Nirburgringas trases ātrāko priekšpiedziņas automobili, atņemot šo godu "Volkswagen Golf GTI Clubsport S".

Mediji vēsta, ka japāņu hečbeks nojoņojis “Ziemeļu cilpas” 20 kilometrus 7 minūtēs 43,8 sekundēs, kas ir par aptuveni septiņām sekundēm ātrāk nekā "Type R" iepriekšējās paaudzes modelis un gandrīz četras sekundes ātrāk nekā "Volkswagen Golf GTI Clubsport S", kas rekordista godā bija līdz šim.

"Honda" atzīmē, ka trases rekords uzstādīts ar pirmssērijas versiju, kas tehniskā ziņā atbilst sērijveida modelim. Izņēmums ir drošības nolūkos uzstādītais cauruļu karkass, kura masa kompensēta, demontējot multimediju sistēmu un aizmugures sēdekļus.

Zināms, ka rekordbrauciena laikā “Civic” bija aprīkots ar standarta ielas riepām, bet gaisa temperatūra bija optimāla spēka agregāta un piekares labāko īpašību realizācijai.  

"Honda Civic Type R" aprīkots ar 320 Zs jaudīgu četru cilindru benzīna turbo motoru, kas strādā tandēmā ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu. Salīdzinot ar priekšteci, jaunā paaudze ieguvusi modernizētu piekari un transmisiju, kā arī kļuvusi par 16 kg vieglāka.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ekspertam 25.aprīlis 2017 11:45
5 1 Atbildēt

Viens amerikānis tika 10 vietā un tu jau biksēs no prieka taisi. 50 gabalu tika saražots?

es 25.aprīlis 2017 11:52
4 1 Atbildēt

Vai tam Viperim ir Eiropas homologācija? Ar viņu var iziet TA Latvijā?

viencexperc 25.aprīlis 2017 9:50
1 0 Atbildēt

Vēl svarīgi - kurš brauca. Tas jau no pilota atšķirīgs, un veiksmes. Ar vienu un to pašu auto viens un tas pats cilvēks var nobraukt dažādus laikus. Tāpēc tas viss ir figņa.

Nirburgringā top 10 niekā starp pašiem ātrākajiem ir amerikāņu dodžs vipers. Vēl 10.niekā ir

Viens mersis, viens porše, viens nissan gtr, 2 lambordžīni, 1 mclaren, 2 radical sr8 un 1 gumperts apollo.

Nu, dižie brēcēji un komunistu auto fani? Kur tad jūsu audi r8, bmw??? Izrādās, ka amerikāņu sporta auto ir ātrāks..

Viper ir rekordists ar visvairāk uzvarām trasēs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti