Ķīniete pieprasa 1 miljonu dolāru no "Tesla" par neatvērtām durvīm 6

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 25.aprīlis 2017 12:41

Kāda "Tesla Model X" īpašniece no Ķīnas pieprasījusi 8 miljonus juaņu (aptuveni 1,1 miljons dolāru) no ražotāja par to, ka viņas krosovera uz augšu atveramās aizmugures durvis nav atvērušās pēc avārijas, nodrošinot izkļūšanu no salona.

"Model X" īpašniece Lī Tada pastāstījusi, ka avārijas brīdī kopā ar savu draugu atradusies aizmugures sēdeklī, bet pie mašīnu stūrējis šoferis. Braucot pa šoseju Guangdžou tuvumā, spēkrats aizķēries aiz ceļa barjeras un apgriezies par 180 grādiem, nokļūstot priekšā "Ford Focus", kas tam uztriecies virsū. Trieciena rezultātā "Model X" aizdegās, bet pasažieri nevarēja izkļūt no salona bloķēto aizmugures durvju dēļ. Kad tas beidzot izdevās pa priekšējām durvīm, liesmas jau bija sasniegušas elektromobiļa akumulatoru bloku. Tada apgalvo, ka sprāgstošo akumulatora bateriju troksnis vēl tagad skan viņai ausīs, bet naktīs moka murgi ar degošo automašīnu, no kuras nav iespējams izkļūt.

Avārijā īpašniece un viņas draugs guva vieglas un vidēji smagas traumas, bet šoferim ārstniecības iestādē nācās pavadīt 40 dienas. Ņemot vērā šos apstākļus, Tada  nolēmusi pieprasīt augstāk minētos kompensāciju.

Autoražotāja Ķīnas divīzija tam nepiekrīt – "Tesla" pārstāvji norādījuši, ka notikušā apstākļi tiek izmeklēti, turklāt brīdī, kad spēkrats avarē lielā ātrumā, aizdegties var arī jebkurš cits automobilis.

Jāpiezīmē, ka "Model X" aizmugurējām durvīm iekārtota arī avārijas atvēršanas sistēma, kam būtu jāpalīdz gadījumā, ja nenostrādā durvju rokturi – trosīte, kas paslēpta aiz audio sistēmas skaļruni piesedzošās restītes. Risinājuma apraksts esot atrodams automobiļa rokasgrāmatā, piebilst mediji.

Foto: Ekrānšāviņš no motor.ru

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Palaidniex 25.aprīlis 2017 16:40
13 1 Atbildēt

Tehniski ļopenē (arī tramvajā un autobusā) ir pienākums iepazīties ar avārijas izejas izmantošanas iespējām...

Tramvajā kā izsist logu, ļopenē kā izcelt durvis.

P.S. Lietošanas instrukcijās raksta milzum daudz lietas, kas var izrādīties nodarīgas un derētu zināt. Tā jau ir - Visu protam, vizu zinām, bet instrukciju sākam lasīt kad viss jau ir sa...ists vai jāpierāda garantija...

DALJNOBOJS 25.aprīlis 2017 13:27
8 2 Atbildēt

Par šo vissu man rodas pāris jautājumi.

1)ka panikā acerēties un atrast paslēptu avārijas trosi. No psiholoģijas viedokļa cilvēks krīzes situācijā kersies pie roktura ko lieto visu laiku.

2)kā pec gan automašinas pasažieriem ir jāstudē auto rokas grāmata ja auto stūre Halops šoferis. Tad sanāk ka mums visiem ir jāpiepras rokasgrāmatas no tramvajiem un autobusiem.

es 25.aprīlis 2017 14:57
4 9 Atbildēt

Tas viss pofig, galvenais ir spiest uz distanci ar vienu uzlādi un max augstu cenu!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 4

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 11

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti